Danmarksmesteren lægger hårdt ud | Golf.dk

Danmarksmesteren lægger hårdt ud

08/02 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I de senere år har Danmark sat et tydeligt præg på Portuguese International Amateur Championship og Ladies Amateur Championship. I 2015 sluttede Christoffer Bring på andenpladsen i årets første store internationale opgave, mens Peter Launer Bæk blev nummer fire. For et år siden hentede både John Axelsen og Puk Lyng Thomsen tredjepladser, og for godt en uge siden sluttede Line Toft Hansen formidabelt af i 69 slag for at sætte sig på andenpladsen.
 
Måske er tiden moden, til at en dansker træder op skamlens øverste trin. Ni talenter er rejst fra det kolde, sneklædte nord til Montado Golf nær Lissabon, og starten på den 87. udgave af mesterskabet blev god set med danske øjne. Af de 120 deltagere var 37 under par på onsdagens åbningsrunde, blandt dem tre danskere. 
 
Bedst gik det Danmarksmesteren, Marcus Hansen, som nøjedes med en enkelt bogey på vej mod en 69'er, -3. Den score rækker til en delt femteplads, to slag fra finske Matias Honkala på førstepladsen. Lige uden for top-10, kun et slag efter Hansen – som står opgjort som hollænder – følger Rasmus Neergaard-Petersen i 70 slag.  
 
I 2016 brød Marcus Helligkilde flere rekorder, mest bemærkelsesværdigt da han gik 59 i Asserbo, og vinterpausen har ikke pillet ved hans evne til at producere birdies. Det viste dagens spil, hvor han leverede en serie på tre i træk. Banen krævede også tre bogeys fra Helligkilde, og i sidste ende blev det til 71 slag og en delt 18. plads.
 
Længere tilbage i stillingen følger Alexander Frances og Nikolaj Rachlitz i +2, Gustav Frimodt og Christoffer Bring i +3 samt Nicolai Oxenbøll og Zacharias Agerbak i +5  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer