Danmarksmester imponeret af stortalent: - Hun er mega sej | Golf.dk
Amalie Leth-Nissen er inde i en formstime, der høster masser af anerkendelse.

Foto: Brian Rasmussen

Danmarksmester imponeret af stortalent: - Hun er mega sej

27/06 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Når Junior Vagliano Trophy bliver afviklet i denne weekend er det med dansk deltagelse for kun anden gang nogensinde.

Amalie Leth-Nissen går i Emily Pedersens fodspor. Og den bare 14 år gamle spiller fra Hjortespring imponerer alle. 

Ikke mindst hendes syv år ældre klubkammerat fra Hjortespring, Cecilie Finne-Ipsen.

- Det er mega sejt. At hun spiller godt én gang er én ting. Men at hun bare kan blive ved…. det synes jeg er mega sejt, siger Cecilie Finne-Ipsen, der har været en del af det danske landshold siden 2013.

Hun henviser til en sommer, hvor den unge venstrehåndsspiller har duperet sine omgivelser gang på gang. Hun spiller som regel mod spillere, der er markant ældre end hende selv. Alligevel kommere resultaterne støt.

Amalie Leth-Nissen er lige nu nummer 81 på amatørernes verdensrangliste, og dermed den bedste danske kvindelige amatør overhovedet. Højere rangeret end alle de danske spillere i landsholdets dametrup.

Og det er der måske ikke noget at sige til, når man ser på Amalie Leth-Nissens resultater.

Ved et af verdens mest prestigefyldte amatørturneringer, The Women’s Amateur Championship, nåede hun kvartfinalen i et felt spækket med seniorspillere. De sidste to turneringer, hun har spillet i Danmark, som er tællende til verdensranglisten, har hun vundet - ligeledes mod seniorspillere.

Inden for de seneste uger har hun opnået 6. pladser ved German Girls Open og Annika Invitational i Sverige.

- Fordi hun er ung, så har hun ikke oplevet det der med, at hun bliver usikker på sig selv. Hvis hun kan blive ved på den her måde, så er der ingen begrænsninger, lyder det fra Cecilie Finne-Ipsen, der blev danmarksmester i hulspil i søndags.

Cecilie Finne-Ipsen spiller aktuelt det meste af sin golf i USA, hvor hun går på college. Og når hun endelig træner i Hjortespring, så træner hun primært tidligt på dagen, hvor Amalie Leth-Nissen som regel først indfinder sig sidst på dagen, når skolen er overstået.

Derfor fortæller den rutinerede landsholdsspiller, at hun ikke har spillet så meget golf med sin 14-årige klubkammerat.

- Hun slår forholdsvis langt for sin alder, og så putter hun vanvittigt godt. Det har vi ikke set meget i dansk kvindegolf. Internationalt er det dér, mange af os mangler noget. Ud fra det, jeg har set, så putter hun virkelig godt. Hun er kun 14, så selvfølgelig slår hun nogle klodsede slag en gang imellem, men det er jo lige meget, hvis du kan komme op og i, siger Cecilie Finne-Ipsen.

Cecilie Finne-Ipsen er lige nu nummer 274 på amatørernes verdensrangliste. Hun ser en stor motivation i at se en yngre spiller gøre det så godt.

- Det giver mig da noget. Jeg tænker; “hun skal fan’me ikke have lov til at passere mig”. Men det har hun så alligevel gjort på verdensranglisten, griner Cecilie Finne-Ipsen.

Begge Hjortespring-spillere skal repræsentere Danmark ved EM for hold i uge 28. Cecilie Finne-Ipsen er på det damehold, der skal forsvare bronzemedaljen fra 2018. Amalie Leth-Nissen er stadig at finde i pigetruppen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer