Danmarks vildeste golfbil | Golf.dk
Det her kan meget vel være Danmarks mest lirede golfbil.

Foto: Privat

Danmarks vildeste golfbil

24/01 - 2021 | Henrik Søe

Klaus Knoblauch er greenkeeper i Skanderborg Golfklub. Når sæsonen går på hæld, og der ikke er mere at lave på golfbanen, kaster han sig gerne over andre projekter. 

Sådan har det også været denne vinter, hvor Klaus har puslet med at lave det, der meget vel kan være Danmarks vildeste golfbil. Et projekt, der opstod lidt ud af det blå. 

- Ideen opstod fuldstændig spontant. Vi var ude i Silkeborg Golfklub for at se på en ny måde at lægge plastik i bunkers på for at undgå ukrudt. På et tidspunkt gik jeg sammen med mine kolleger og sparkede lidt dæk, og omme bag maskinhallen stod der så et vrag af en golfbil. Den havde en total smadret front, forbroen var skæv, og batteriet virkede ikke, fortæller Klaus. 

Trods bilens triste tilstand var det kærlighed ved første blik. Klaus kunne ikke slippe tanken og spurgte, hvad klubben skulle have for den udrangerede bil. 

- De kunne ikke forestille sig, at nogen ville have den, men jeg tilbød dem 4000 kroner, og det sagde de ja til, siger Klaus. 

Klaus fik fragtet den lilla golfbil hjem til Malling, og så gik han ellers i krig. 

- Jeg skilte den ad i atomer og fik renset og poleret hver eneste del. Med hjælp fra en kollega fik jeg forbroen varmet op, rettet ind og svejset sammen, så den kunne køre ligeud. Jeg fik malet hjulene og pudset fælgene. Blinklysene var trælse og grimme, så de blev skilt ad og pudset i hånden. Nu er de blanke og forkromede, fortæller Klaus, som også lykkedes med at få liv i de udtjente batterier.

- De var helt døde, så jeg fik dem tømt og renset indvendig med bagesoda. Så fik jeg hældt jny batterisyre på og ladet dem op lidt af gangen med en speciel lader. Det var noget af en proces, og det tog en uges tid, men nu fungerer de igen for fuld styrke, siger Klaus, der også cuttede noget af taget for at få “bilen til at se lidt mere fræk ud”.  


Sådan så bilen ud da Klaus havde skilt den ad. 

Inspirationen har Klaus blandt andet hentet i 1920’erne.  

- Jeg har lavet den som en Ford T Pickup og forsøgt at gøre den lidt roadster-agtig. 

Listen over liret ekstraudstyr er lang. Klaus har givet bilen to udstødningsrør, som går op over taget. Han har airbrushet flammer hen over motorhjelmen, sat et skilt på køleren med lys, der kan tændes og slukkes og udstyret bilen med såvel bluetooth-anlæg til musik og et antikt båthorn, som han har fundet på et loppemarked. 

 - Så nu kan den sige rap rap. Meget af det har jeg fundet på nettet, hos autoophug og på loppemarkeder. Remmen til at spænde bags fast er for eksempel en læderrem fra en gammel skoletaske. Velcro duer ikke, for det skal helst være gammel stil. 

Projektet har indtil videre taget en måneds tid og kostet ham cirka 6000 kroner i materialer - plus en frygtelig masse arbejdstimer. 

Klaus erkender, at han efterhånden har mistet kontrollen over projektet. 

- Det har taget totalt overhånd, siger han med et grin. 

Klaus har også bygget en trailer, som kan monteres på bilen. Og for at toppe det hele, har han såmænd placeret en gasgrill på traileren - med plads til gasflasker. 

- Så kan klubben låne den og bruge den til turneringer. Og er der andre klubber i området, der gerne vil leje den, kan de nøjes med at give mig en greenfee eller en middag i restauranten. Det er ikke noget, jeg skal tjene penge på - det skal bare være sjovt, siger Klaus, der selvfølgelig har sørget for at sætte mikromagneter på foran, så der kan placeres et logo på.

(artiklen fortsætter under billedet)

Egentlig var det meningen, at Klaus ville forsøge at sælge bilen, når han var færdig.

- Men det kommer ikke til ske nu. Jeg kommer ikke af med den, og jeg skal helt klart ud at rulle med den, siger Klaus Knoblauch, der selv er ivrig golfspiller - og havde en lidt særlig vej ind i greenkeeper-branchen. 

- Jeg er udlært kok og havde to cafeer inde i Aarhus, men så gik jeg ned med stress. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle lave, men jeg spillede en del golf, og så startede jeg ude i Aarhus Aadal som flexjobber. Og så fik jeg et tilbud fra Skanderborg, hvor jeg er i dag. 

Og der sidder såmænd også lidt kokkegrej i bilen.

- Ratknoppen stammer fra nogle madbeholdere, som jeg havde, og som jeg fik slebet ned, så det passede. Selve rattet hentede jeg på Fyn, fortæller Klaus, som parentes bemærket har fået blåstemplet sit projekt af kæresten Susan. 

- Når han kommer hjem efter at have arbejdet med den, er han i meget bedre humør end hvis jeg havde holdt ham indespærret hjemme i lejligheden. Så han har min fulde opbakning, siger hun.

Og Klaus gør det gerne igen. Så hvis nogen skulle få fingre i en gammel udtjent golfbil, stiller han gerne sin arbejdskraft til rådighed:

- Ja! Det kunne jeg godt tænke mig at gå og pusle med. Jeg er en smule hyperaktiv, og skal helst have noget at lave hele tiden. I den periode, hvor jeg går ledig - skal jeg gerne have et projekt, så det kunne jeg bestemt godt tænke mig igen.  

Se flere billeder herunder: 

Midterkonsol med plads til fornødenhederne


Enhver grill-golfers våde drøm


Når bagenden er god...

User Comments:

 • Seriøs omgang “flugt fra familie-, privat- og arbejdsliv” ......

  24/01 - 2021 |

  ......

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,638,382
 • Unique Visitor:158,152
 • Registered Users:163,238
 • Unregistered Users:31,203
 • Blocked Users:12,432
 • Published Nodes:16,031
 • Unpublished Nodes:308
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:44.192.112.123
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:2,113
  • This week:70,025
  • This month:323,540
  • This year:2,638,888

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk