Danmarks største indendørs golfcenter slår portene op | Golf.dk
Lars Svensson (tv) og Peter Svendsen overtog lokalerne den 1. august. Siden har de knoklet som bæster for at blive klar til åbningen på lørdag af Eagle Club.

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Danmarks største indendørs golfcenter slår portene op

11/10 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

"We love golf".

Sådan står der på bagsiden af det visitkort, som Lars Svensson stikker mig i hånden, da jeg siger farvel efter besøget i Eagle Club.

Og det er netop kærligheden til golf, der bærer det projekt, som har slugt de fleste af Lars Svensson og hans makker Peter Svendsens vågne timer de seneste måneder.

Man siger, at kedsomhed er roden til alt ondt. Men det kan åbenbart også afføde noget godt.

- Jeg sad sidste vinter og røvkedede mig, og jeg tænkte på at lave et lille center, hvor gutterne kunne mødes og træne golf. Så begyndte jeg at kigge efter lokaler, fortæller Lars Svensson, der får titel af club manager i Eagle Club.

Derfra udviklede tingene sig.

Eagle Club ligger ganske uromantisk i et industrikvarter i Hørsholm. Til gengæld ligger det tæt på motorvej, station og et stort antal golfklubber med tilhørende spillere.

Faktisk brugte Lars Svensson et kort og sin søns passer til at identificere et sted, der var tilgængeligt for så mange golfspillere som muligt. Og fra Kærvej er der 14 klubber og flere end 20.000 golfspillere indenfor en radius af 20 kilometer.

Håbet er, at Eagle Club kan være stedet, hvor mange af de spillere holder sig skarpe i vintermånederne.

- Jeg vil i hvert fald hellere stå og træne her i 21 grader end at stå på rangen med fire lag tøj på, siger Lars Svensson.

Eagle Club er Danmarks største indendørs golfcenter. Ifølge initiativtagerne er det også en af de allerstørste i verden, målt på antal kvadratmeter - kun overgået af en mastodont af et træningscenter i Fornebu, Oslo og et enkelt center i Arizona.

De 1600 kvadratmeter på i Hørsholm har faciliteter til at træne stort set alle aspekter af golfspillet. Og med ordentlig plads til den enkelte.

- Det skal være lækkert at komme ind til os. Det passer også med eksklusivitet og alt det, der kendetegner Nordsjælland, lyder det fra Lars Svensson.

Derfor er der 21 grader i lokalerne i hele åbningssæsonen fra oktober til slutningen af april. Der er otte bokse til simulatorgolf, som hver er 40 kvadratmeter store, er udstyret med Trackman, og hvor man slår fra almindelige tees.

Her kan man spille 84 baner fra hele verden, blandt andet Pebble Beach, Kapalua og Valderrama.

Driving range består af seks slagbåse. Også her får man en Trackman og en iPad, så man hele tiden kan se, hvordan man rammer hver enkelt bold.

Den 256 kvadratmeter store træningsgreen har områder til både chipping og putting og antallet af samtidige brugere vil blive begrænset, så man ikke står på fødderne af hinanden.

- Det her er kæmpestort for golf i Danmark. Men vi er også gået all in og har brugt mange millioner på det. Det er Rolls Royce-modellen, siger Lars Svensson

Han og head pro Peter Svendsen er blandt otte investorer, og størrelsen af den præcise investering forbliver hemmelig.

- Vi vil gerne lave en forretning ud af det her, men vi ved godt, vi ikke bliver mangemillionærer, siger Lars Svensson.

Både Svensson og Svendsen er gået ind i det her af passion og iværksætterlyst. Men at stå i spidsen for Eagle Club betyder også, at de nu skal lægge broderparten af deres arbejdstid om vinteren.

Det har visse sidegevinster.

- Jeg har ikke haft fri om sommeren i 25 år. Men nu får jeg tid til at være sammen med familien og spille lidt golf, lyder det fra Peter Svendsen, der har en fortid som pro i klubber som Køge, Silkeborg og Storstrømmen.

Lars Svensson driver et eventbureau i Frankrig, og det vil fortsat optaget noget af hans tid om sommeren, men ellers satser han også på mere tid til den sport, han elsker.

Man kan ikke blive medlem af Eagle Club, men ellers kører den på mange fronter som en almindelig golfklub.

Der er juniortræning og begynderforløb, Klubben har lavet en aftale med Hørsholm Golf om, at man kan lære sporten om vinteren i Eagle Club og så komme hurtigt ud på den store bane og spille rigtigt.

Man kan også tage sin egen pro med og leje sig ind på rangen til træning. Og klubben har også en ambition om på et tidspunkt at arrangere DM i simulatorgolf.

Det er på lørdag klokken 09.00, at Eagle Club åbner. Du kan læse mere på www.eagleclub.dk.

 

User Comments:

 • att Mick Søren Thomsen

  02/11 - 2017 | Kristian Nielsen

  Volstrup ved Hobro har da stort indendørs center samt mulighed for overnatning. så helt øde er det da ikke.

 • Deet da lige godt...

  24/10 - 2017 | Mick Søren Thomsen

  Vi har såååå meget plads i Nordjylland, men ingen initiativ-tagere som i 2. Kan i evt være behjælpelig med indlogering og er der mulighed for evt, et weekend tilbud, kom Fredag og smut hjem Søndag, noget?? Der er stor set øde, heroppe i det mørke Jylland.... Håber i kan vejlede lidt, så kommer jeg, flere, gange og gir den gas.

 • Godt initiativ.

  16/10 - 2017 | Kim Nørager

  Jeg kommer garanteret og holder formen ved lige. Håber det må lykkes for jer.

 • Hvor er det fedt.

  12/10 - 2017 | jess Krelskov

  Stærkt gået. Håber det bliver en succes og at mange golfere vil besøge jer. Er jo perfekt for nye golfere at snuse til spillet uden at fryse på en kold range.. Hilsen www.golfsverige.dk

 • Kæmpe tilykke herfra, kan vi afvikle store GBB Matcher hos jer?

  11/10 - 2017 | Jan Pedersen

  Glæder mig til at komme forbi en dag. Det ser aldeles lækkert ud på billederne. Tænker vi skal samle 60-80 golfere en lørdag i januar til stort GBB 2018 Indoor Golf Invitational? Godt gået, Lars og Peter !!!!!

 • Gode nyheder for vintertræningen

  11/10 - 2017 | Steen Schnack Grønfeldt

  Det ser spændende ud, Svensson og Svendsen - tror da nok jeg kommer forbi og hilser på :-)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer