Danmarks to største golfbutikker bliver til én | Golf.dk
Golf Experten overtager Pro Golf Scandinavia.

Foto: PR

Danmarks to største golfbutikker bliver til én

04/10 - 2018 | Pressemeddelelse

Ejeren af Golf Experten A/S har den 30. september købt aktierne i konkurrenten Pro Golf Scandinavia A/S. Under navnet Golf Experten vil butikskæden fremover tælle otte store butikker samt en stor webshop.

Danmarks ubetingede største detailforhandlere af golfudstyr, Golf Experten og Pro Golf Scandinavia, startede begge i 1993, og har netop fejret 25 års jubilæum. I et kvartårhundrede har de to butikskæder serviceret rigtigt mange danske golfspillere – med stor succes. Kim Johansen (Golf Experten) og Thomas Hauge (Pro Golf Scandinavia) har vækstet deres respektive firmaer meget ensartet, nemlig til 6 fysiske butikker og 1 webshop pr. kæde.

Golf Experten har de sidste år opnået en vækst i kunder og omsætning – f.eks. med nu mere end 50.000 fordelskunder. Tiltagende konkurrence fra udenlandske onlinebutikker har skabt et ønske om at stå endnu stærkere i fremtiden, hvor antallet af kunder (golfspillerne) igennem de seneste år har været stagnerende.

Hidtidige ejer og direktør for Pro Golf, Thomas Hauge bliver en del af teamet på Golf Expertens hovedkontor i Tilst med ansvar for B2B-aktiviteter, som er et område Golf Experten fremover vil satse endnu mere på. Han vil endvidere være involveret i indkøb, hvor han - qua sine mange år i Pro Golf - har enorm erfaring. Thomas indtræder endvidere i bestyrelsen for selskabet.

Ejer af Golf Experten A/S, Kim Johansen, fortsætter som direktør og vil bruge styrken til at skabe et endnu mere konkurrencedygtigt Golf Experten, så kunderne fortsat kan få attraktive priser, markedets bedste service og garanti kombineret med Danmarks ubetinget største produktprogram.

- Efter nogle turbulente år har vi de seneste to-tre år fået stabiliseret og skabt vækst i Golf Experten igen. Men markedet er i lighed med anden detailhandel i konstant i udvikling, og i et lille land er vi meget følsomme overfor udsving i valutakurser, konkurrenter fra ind- og udland, prisstigninger med mere. Så da muligheden for at overtage Pro Golf opstod, var interessen naturligvis stor, siger Kim Johansen og fortsætter: 

- Pro Golf Scandinavia har, ligesom Golf Experten, været en stor succes, hvilket 25 års eksistens beviser. I begge kæder er nogle fantastisk dygtige sælgere og golfrådgivere, og kunder vil fortsat møde velkendte ansigter selvom butikken måske er flyttet få 100 meter og logoet på facaden er udskiftet. Den udfordrende opgave i de kommende måneder bliver at forene det bedste fra begge virksomheder. Til mest mulig glæde for nuværende og kommende kunder.

Det er hensigten hurtigst muligt at skabe én samlet landsdækkende kæde, som vil tælle mindst otte store forretninger og en webshop. Umiddelbart vil antallet af ansatte udgøre ca. 45, og efter sammenlægningen vil alle de fysiske forretninger være forsynet med skilte, der bærer Golf Expertens logo. Alle garantier og gavekort udstedt af Pro Golf Scandinavia gælder fortsat, selvom butikkerne skifter navn og får nyt logo.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer