Danmarks piger spiller om guld ved EM | Golf.dk
Danmarks pigelandshold er sikre på at få medalje med fra EM i Spanien efter et vildt comeback for anden dag i træk.

Foto: EGA

Danmarks piger spiller om guld ved EM

12/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I kvartfinalen så det sort ud mod Tjekkiet. Det danske pigelandshold tabte begge formiddagens foursomes, men i singles dominerede de danske talenter og hev en sejr på 4,5-2,5 hjem for at kvalificere sig til semifinalerne.

Der ventede Tyskland, og fra morgenstunden på Parador de El Saler gentog mønsteret sig. Danmark tabte begge foursomes og gik ind til de fem afgørende singles med ryggen mod muren.

Torsdag havde de begået sportens ækvivalent til at snyde døden. Kunne det sidste danske landshold med chancer for at vinde guld virkelig gøre det igen - imod alle odds? 

Forsøget startede godt nok, da Alberte Thuesen i første single vandt en sikker sejr på 4&2, men kort tid efter var tyskernes forspring igen på to point, da Natacha Høst Husted tabte sit opgør med de samme cifre.

Det betød, at Cecilie Leth-Nissen, Amalie Leth-Nissen og Anne Normann alle havde brug for at vinde for at sende Danmarks pigelandshold i den første EM-finale nogensinde.

14-årige Amalie Leth-Nissen gjorde sin del af arbejdet med en sejr på 3&2. Anne Normann fulgte trop med en smal sejr på 18. hul, og så skulle det hele afgøres mellem Cecilie Leth-Nissen og Paula Schulz-Hanssen.

Den 16-årige fra Hjortespring var 1up efter 15 huller, men 18 huller skulle vise sig ikke at være nok til at finde en afgørelse.

Med stillingen 3-3 samlet var presset maksimalt på de to spillere, og spændingen blev trukket ud, da de delte 19. hul og derpå 20. Først på tredje omspilshul faldt der en afgørelse, og ligesom lillesøster var det Cecilie Leth-Nissen som løb med en sejr og sikrede Danmark adgang til finalen.

Der venter Spanien, som nyder hjemmebanefordel, men i løbet af de seneste 36 timer har de danske piger bevist, at de er rustet til at tackle hvilken som helst udfordring – uanset hvor stor den er. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer