Danmarks næstbedste golfspiller får ny caddie - og han er dansk | Golf.dk

Foto: Henrik Schou

Danmarks næstbedste golfspiller får ny caddie - og han er dansk

01/09 - 2018 | Andreas Hartø

Golfspillerne ved de professionelle turneringer verden over har ikke mange venner på banen. De 155 andre spillere er konkurrenter, som vil gøre alt for at slutte højere end dig på leaderboardet når ugen er omme.

Man kan gå så langt som at sige, at spillerens eneste rigtige ven på banen er hans caddie.

Joachim B. Hansen og Thomas Søby er allerede gode venner, men når klokken ringer og 2019-sæsonen på europatouren starter, så får deres venskab rig mulighed for at blomstre. Efter lørdagens runde ved Made in Denmark offentliggjorde Danmarks næstbedste golfspiller og Danmarks eneste professionelle caddie, at de har aftalt at samarbejde og være hinandens bedste venner på golfbanen.

- Joachim er det helt rigtige sted mentalt og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med en spiller, der ikke kan få pulsen over 70, siger Thomas Søby om hans nye arbejdsgiver da vi møder ham ved frokosten efter lørdagens runde.

Dem, der har fulgt Joachim B. Hansen under Made in Denmark i Silkeborg kan formentlig alle skrive under på, at han ligner en spiller, der har godt styr på følelserne. Der skal meget til at ryste den 28-årige hillerødaner.

De to danskere arbejdede første gang sammen under Belgian Knockout på europatouren i maj, hvor det blev til en 12. plads. Ugens samarbejde under Made in Denmark er således bare deres anden uge sammen, men kemien og samspillet har fungeret så godt, at det altså nu bliver til et fast samarbejde.

- Vi er blevet forældre næsten samtidig, så vi er samme sted i livet. Det vil give os en masse at snakke om, men også gøre, at vi begge har brug for at komme hjem til familien i ny og næ. Det vil uden tvivl også gavne vores samarbejde, siger Thomas Søby.

Tilsammen har Hansen og Søby mange års erfaringer på europatouren og kan de sammen finde frem til noget af det spil Joachim har lagt for dagen i 2018, så er der lagt i kakkelovnen til et fantastisk samarbejde som de danske golffans godt kan tillade sig at drømme om store resultater fra.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer