Danmarks bedste amatør overvejer USA-eventyr | Golf.dk
Det blev ikke til en ny fransk titel for Puk Lyng Thomsen i denne omgang.

Foto: Brian Rasmussen

Danmarks bedste amatør overvejer USA-eventyr

14/12 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Fra i overmorgen skal 106 talentfulde golfspillere til en afgørende eksamen, når tourskolen til Ladies European Tour begynder på Palmgolf Ourika og Amelkis Golf Club i Marokko.

Der er ingen danskere blandt dem. Danmarks aktuelt største håb på damesiden sidder nemlig i Nordjylland og arbejder på en anden slags eksamensopgave, som er et vigtigt skridt mod studenterhuen, som hun får på hovedet i sommeren 2018.

Puk Lyng Thomsen overvejer for tiden sit næste skridt. Hun er nummer 14 på amatørernes verdensranglisten, og hun har i år haft kort til Ladies European Tour, omend hun valgte ikke at gøre brug af det.

- Lige nu tager jeg det step for step, siger Puk Lyng Thomsen, da vi fanger hende på telefonen midt i hendes opgaveskrivning.

Hun indrømmer, at der er mange overvejelser i spil. På det seneste er hun begyndt at overveje at gå på college, som så mange danskere har gjort før hende.

- Jeg tror bare, at college kunne være en fed mulighed for mig. Så får man også det sociale ved siden af, siger hun.

Puk Lyng Thomsen lægger ikke skjul på, at det er i USA, hun ser sin professionelle fremtid. At etablere et socialt netværk i Guds eget land kan være en fordel for den 19-årige frederikshavner.

Men der er også andre fordele.

- Jeg kan afprøve mit spil på hurtige greens og andre græstyper. Greens er ikke lige så hurtige og kuperede i Europa, siger hun.

Hun har allerede været ude på collegebesøg og skal det igen efter nytår. Men mere har hun ikke lyst til at fortælle om det lige nu.

Og der er stadig muligheden for, at hun vælger at blive professionel allerede i 2018.

Inden drømmer hun dog om at vinde en af de helt store amatørturneringer. Og EM til sommer er et andet stort kryds i kalenderen.

Til september er der VM i Irland, og Puk Lyng Thomsen ser det også som en oplagt mulighed for et godt farvel til amatørkarrieren.

- Så kunne man turne pro efter VM. Det var der andre, der gjorde efter VM i Mexico (i 2016, red.), og jeg tror, det kan være en rigtig god måde at gøre det på, lyder det fra Puk Lyng Thomsen.

Hun kan se på sine lidt ældre landsmænd, Emily Pedersen, Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen og konstatere, at det godt kan lade sig gøre for danskere at klare sig på LPGA Tour. Det er en opmuntring for Puk Lyng Thomsen.

- Men de har jo også skullet starte et sted, og så har de bygget det op derfra. Det er ikke nemt at komme på LPGA.

Puk Lyng Thomsen ser for sig, at hun i starten af sin pro-karriere kan kombinere Ladies European Tour og Symetra Tour, så hun ikke skal  tilbringe al sin tid i USA.

Muligheder er der nok af i en af Danmarks mest lovende golfkarriererer. Men indtil videre væbner Puk Lyng Thomsen sig med tålmodighed.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer