Danmark vinder GolfSixes | Golf.dk
Europatourens direktør, Keith Pelley, ser til mens Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen fejrer sejren på Centurion Club i London.

Foto: Getty Images

Danmark vinder GolfSixes

07/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Golf er et spil med traditioner, og 72 hullers slagspil vil også i fremtiden være den dominerende spilform i professionel golf. Denne weekend gav europatouren dog et eksempel på, hvad golf også kan være i et forsøg på at appellere til et bredere publikum.

GolfSixes bød på matches over kun seks huller, konkurrencer for længste drive, tættest pinden og et ”shot clock”, der kun tillod 30 sekunder pr. slag på hul fire samt masser af interaktion mellem spillere og publikum.

Det blev en bragende succes, især for det danske par, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen. De to spillere repræsenterede Danmark i kamp mod 15 andre nationer, og fra starten af gruppespillet til de stod med trofæet var ingen i stand til at slå dem.

Som den mest erfarne spiller tog Olesen teten og slog først i greensome formatet. I reglen fandt han fairway, hvilket gav Bjerregaard mulighed for at slippe sine voldsomme kræfter løs.

Den model virkede turneringen igennem, og også i finalen mod Australien. Hvad der startede som sjov og ballade lørdag blev til en nervepirrende afslutning, da spillet om førstepræmien på 200.000 euro til deling skulle afgøres. 

På første hul kunne danskerne være glade for at slippe af sted med en par og et delt hul efter et par nervøse teeslag. På nummer banede to suveræne lange slag vejen for et putt på halvanden meter for birdie, men Bjerregaards forsøg var aldrig i nærheden af hullet.

Et australsk eagleputt på hul tre tog hulkanten, men Danmark formåede ikke at udnytte muligheden for at dele, da Olesens birdieputt fra små to meter blev brændt.

Derfor havde Australien overtaget med tre huller igen, men Scott Hend og Sam Brazel begik i fællesskab en kæmpe strategisk brøler, da begge drives plaskede til bunds i søen på hul fire.

Så stod det lige igen, men ikke længe, for Bjerregaard slog et 9-jern ind til en sikker birdie på par tre hullet 5.

Der var mere drama i vente, for på turneringens afgørende hul var Olesen få centimeter fra at slå i vandet med et 6-jern efter Bjerregaards mammutdrive. Bolden blev på land, og med en akavet stance på den forkerte side af hazarden slog Bjerregaard et majestætisk indspil, der sikrede en sejr på 3-1, da Brazel missede sit forsøg for birdie.

Sejren er en ekstra fjer i hatten for verdensmesteren Olesen. For Bjerregaard kan den få monumental betydning. Frederikshavneren har flere gange spillet med om sejren i en slagspilsturnering på europatouren, men han har endnu ikke krydset målstregen på førstepladsen. Denne weekend havde han en garvet vinder ved sin side, et lille felt at kæmpe mod og en relativt afslappet atmosfære. Det ændrer ikke på, at en sejr er en sejr, og det vil gøre det nemmere næste gang, Bjerregaard kæmper med om en titel. Måske kan GolfSixes være en bagdør til elitestatus på europatouren.

Danmark er Verdensmestre og nu vindere af den første udgave af GolfSixes. Hvis snakken om golf på det olympiske program som en holddiciplin bliver til noget, bør Danmark være at regne blandt favoritterne til at tage medaljer. 

- Det føles godt. Thorbjørn skræmte mig lidt på hul seks, men det endte godt. Tilskuerne har været fantastiske, Centurion Club har været utrolig og det samme med restauranten. Jeg er glad for at høre Keith (Pelley red.) sige, at turneringen vender tilbage, sagde Lucas Bjerregaard på klubhusets balkon, inden de fik overrakt trofæet og champagneflasker.

Efter weekendens præstation skulle der ikke være noget i vejen for, at de begge engang også kommer til at sprøjte champagne efter en Ryder Cup, og måske kan der endda blive tale om en dansk pairing. Det er spekulationer til et senere tidspunkt, for nu er der blot at fejre heltene, der har bragt et nyt trofæ til dansk golf.

Link til resultatet.

User Comments:

  • Lucas Bjerregaard

    12/05 - 2017 | Paul Christensen

    Er det korrekt at Lucas Bjerregaard har et økonomisk udestående med nogle investorer der har investeret i en ung talentfuld lucas i håb om han ville slå igennem som professionel ?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer