Danmark stormer til tops ved VM | Golf.dk
John Axelsen lavede en bogey, syv birdies og en eagle under første runde af Eisenhower Trophy.

Foto: Torben Nyehuus

Danmark stormer til tops ved VM

05/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Danmark stiller til start ved VM med nummer syv, 54 og 58 på verdensranglisten. Der giver grund til store forventninger til Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og John Axelsen.

Sammen er de i kamp for Danmark På Carton House i Irland, og under første runde levede de til fulde op til forventningerne. Turneringen afvikles på Montgomerie Course og O'Meara Course. Montgomerie regnes for den sværeste af de to, og det var på den, de tre rød-hvide talenter lagde sig på førstepladsen onsdag.

65 af de 215 deltagere var under par på første runde, og med i den gruppe er alle tre danskere.

Bedst gik det John Axelsen, som var et slag under par, da han nåede første hul (start på 11.). Der fik college-spilleren fra Sorø virkelig gang i spillet og lavede tre birdies i træk efterfulgt af en eagle. Han nåede to birdies mere på de sidste seks huller og kunne skrive under på en 64'er.

Det giver en delt andenplads i det individuelle regnskab, ét slag efter inderen Rayhan John Thomas.

Tidligere på året var brødrene Højgaard med til at vinde det uofficielle vedersmesterskab for juniorer, og på første runde gjorde især Rasmus sit til, at det også skal blive til en officiel VM-titel for herrer.

Han lavede birdie på sine tre sidste huller for en score i -4, som svarer til en delt 12. plads. Han er tre slag foran sin tvillingebror på en delt 46. plads.

Kun de to bedste scores fra hver runde er tællende, så Danmark er 12 under par samlet. De fører med to slag ned til værterne fra Irland, mens Indien og Schweiz deler tredjepladsen i -9.

- Alt virkede i dag. Når jeg gik til bolden var det bare med en følelse af, at jeg ville slå den tæt på, sagde Axelsen til turneringens hjemmeside.

Den danske total i -12 er den næstlaveste åbningsrunde i turneringens historie. USA har rekorden i -13 fra 2012, og dengang endte amerikanerne med at vinde. Med på det hold var Justin Thomas.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer