Danmark slutter nummer fire i titelforsvar | Golf.dk
Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen lavede otte birdies i deres foursome søndag.

Foto: Getty Images

Thomas Detry og Thomas Pieters overtog det gigantiske trofæ fra danskerne.

Foto: Getty Images

Danmark slutter nummer fire i titelforsvar

25/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Søren Kjeldsen  og Thorbjørn Olesen leverede et flot forsvar af World Cup of Golf, da de efter to år i besiddelse af den kæmpemæssige gyldne pokal tørnede ud på The Metropolitan Golf Club i Melbourne i håbet om at vinde den tilbage.

Det skulle ikke være, men de første danske verdensmestre nogensinde leverede en imponerende indsats. Set over de fire dage er det ikke svært at få øje på, hvor det kunne være gået bedre. Fredag brugte danskerne 77 slag i deres foursome, mens Belgien kunne nøjes med 71. De seks slag var forskellen på de to hold efter 72 huller. 

Thomas Pieters og Thomas Detry førte med fem slag ved finalerundens start, og det skulle vise sig at være rigeligt til at holde hjem. Belgierne lavede en tidlig bogey men svarede igen med eagle på banens første par fem hul.

Efter ni huller var de tre under par for runden, og det sidste stykke vej mod sejren blev en farverig affære med skifetvis birdies og bogeys. De to gange Thomas sluttede af i fornem stil med birdie på 72. hul for en 68'er og en sejr på tre slag i -23.

De nærmeste konkurrenter blev Australierne Marc Leishman og Cameron Smith (65) og Mexicos Abraham Ancer og Roberto Diaz (66).

- At slutte af med en birdie er kronen på værket. De her putts på bagni er ikke nemme, det ved jeg, og han rullede en masse af dem i hul, sagde Pieters om sin makker.

- Jeg sagde til mine forældre, at det er lang tid siden, jeg har vundet, og det her føles ligeså godt som en individuel titel. Jeg er meget, meget glad, sagde den tidligere Ryder Cup-spiller.

Pieters har ikke vundet siden Made in Denmark 2016, men for makkeren Detry er det endnu mere specielt. Han har aldrig tidligere prøvet at vinde på en af de store tours.

- Det er lidt som en drøm, der går i opfyldelse. Der er intet som at repræsentere sit land på den anden side af kloden. Det er bare utroligt, sagde han.

Delt med Australien fik danskerne æren af at gå den laveste finalerunde. Med deres ene bold i foursome fik de birdie på de to første huller, inden de gav et slag tilbage på tredje hul. Efter ni huller var de -4 for dagen, og det blev bedre, da Kjeldsen sænkede et kæmpeputt på 10. green. 17. og 18. kastede også birdies af sig, og dermed nåede de forsvarende mestre til -17 med deres 65'er.

Det gav et ryk op gennem stillingen på syv placeringer til en delt fjerdeplads. Den fik de lov til at dele med Canada.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer