Danmark rykker i front ved VM | Golf.dk
Ingen var bedre end Sebastian Friedrichsen på anden runde af VM for drenge.

Foto: Rasmus Baaner

Danmark rykker i front ved VM

13/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Danmark var i absolut særklasse på anden runde af VM for drenge i Japan. En fjerdeplads ved dagens start blev vekslet til en delt førsteplads. 

Det var resultatet af en kollektiv indsats i -11 på Chukyo Golf Club, Ishino Course, hele syv slag bedre end den næstbedste nation på dagen.

Tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard leverede vanen tro golf på højt plan med hver deres runde i 68 slag, men dagens mand var Sebastian Friedrichsen.

Den blot 15-årige Asserbo-spiller lavede otte birdies og gik banen i 66 slag, fem under par. Det var dagens laveste runde og bragte Danmark op på siden af Spanien.

De to nationer mødtes i finalen, da Danmark blev europamestre i sommeren 2017, og det ser ud til, de igen skal kæmpe om guldet ved VM. Der er fem slag ned til Japan på tredjepladsen.

I det individuelle regnskab holdt Nicolai Højgaard fast i førstepladsen. Med en samlet score i -9 er han to slag fri af andenpladsen. Rasmus Højgaard spillede sig frem til en delt tredjeplads i -6, mens Friedrichsen er delt nummer 20 i +1.

Mens holdkammeraterne er flyvende, har Frederik Sejr ikke ramt topformen. Efter runder i 83 og 78 har han endnu ikke bidraget til holdscoren, og en total i +19 placerer ham sidst i det 60 mand store felt.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer