Danmark ned til 10. pladsen – stadig chance for medaljer | Golf.dk
Landsholdsspillerne Anne Normann og Nicolai Højgaard fik værdifuld erfaring og en stærk oplevelse, men ingen medalje med fra Youth Olympic Games

Foto: Esben Engsted

Danmark ned til 10. pladsen – stadig chance for medaljer

14/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Anne Normann og Nicolai Højgaard var sat i bold med Thailand søndag i nationskonkurrencen ved Youth Olympic Games, og der fik de to 17-årige danskere en lektion i, hvordan man spiller foursome.

Seks birdies lavede Atthaya Thitikul og Vanchai Luangnitikul på vej mod en 68'er. På Hurlingham Club svarer det til -2. Det var den laveste score blandt de 32 lande, og den bragte Thailand alene på førstepladsen. 

Lagt til lørdagens 60'er i four-ball er de nu 12 under par. Italien var -13 efter første runde, men de brugte 72 slag og ligger derefter på andenpladsen i -11. USA er nummer tre i -8.

Danskerne var på sjettepladsen i -6 ved dagens start, men Gyttegaards Højgaard og Normann fra Rungsted var ikke blandt den håndfuld nationer, som formåede at spille lige op med banens par eller bedre.

Den danske foursome producerede fire birdies, men to doublebogeys var med til at få scoren til at løbe op i 73 slag. Det sendte Danmark ned til en delt 10. plads i -3 og efterlader Normann og Højgaard fem slag fra podiet.

Med godt spil mandag, kan det hul sagtens lukkes. De første to dage har hvert hold produceret én fælles score, men i finalerunden får de lov at spille hver deres bold, hvor begge scorekort tæller med i det samlede regnskab, uanset hvad resultatet bliver. Det betyder, at turneringen reelt set kun er halvvejs mod enden, og derfor kan danskerne med en stor afslutning stadig nå at blande sig i topstriden.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer