Danmark får sin første pro-turnering for damer i otte år | Golf.dk
Fra venstre er det Louise Markvardsen, Karen Fredgaard, Emily Pedersen, Line Toft Hansen, Anne Normann og Nicole Broch Larsen. Nogle af dem vil givetvis være at finde i feltet under Danish Open.

Danmark får sin første pro-turnering for damer i otte år

07/02 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Den første uge i juni vil 132 damespillere spille om en præmiesum på 40.000 euro på Hillerød Golf Klubs bane.

Danish Golf Open Hillerød & Smørum Golfclub vil være en del af Nordic Golf Tour og LET Access Series, og det vil være første gang siden 2012, at der spilles professionel damegolf på dansk terræn.

- Vi er superstolte af, at vi kan lave en turnering på så højt niveau, og vi glæder os meget til at få disse spillere til Hillerød, siger Kim Hyrzkov, der er manager i Hillerød Golf Klub.

Danish Open er 54 hullers slagspil med cut efter 36 huller. Turneringen spilles fra den 3. juni, og finalerunden bliver spillet grundlovsdag.

Det er den første pro-turnering for damer siden Samsø Ladies Open (LET Access) i 2012. Den seneste Ladies European Tour-turnering på dansk jord var Nykredit Masters i 2008.

Hillerød Golf Klub er, som turneringsnavnet antyder, ikke alene om at arrangere turneringen. Også Smørum Golfklub er inde over, og Smørum kommer til at fungere som vært i 2021.

- Vi forventer, at det fortsætter derefter også, men nu tager vi de her to år først og ser, hvordan det går, siger Kim Hyrzkov.

Smørum og Hillerød har tilsammen produceret en perlerække af danske dametalenter. Navne som Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Emily Pedersen, Line Toft Hansen, Louise Markvardsen, Natacha Høst Husted med flere er bare nogle enkelte af dem.

- Vi har ikke fået noget endeligt tilsagn fra Nicole eller Nanna, men hvis de ikke skal spille LPGA, er jeg ikke i tvivl om, at de nok skal komme, siger Kim Hyrzkov.

Faktisk ligger US Women’s Open 2020 samtidig med Danish Golf Open Hillerød & Smørum Golfclub, så Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsens deltagelse står og falder nok med deres eventuelle deltagelse i Houston, hvor US Women’s Open spilles.

Samme uge spiller Ladies European Tour i Marokko. Det kan betyde, at spillere som Emily Pedersen og de nyprofessionelle Line Toft Hansen, Louise Markvardsen og Linette Holmslykke bliver nødt til at vælge, hvor de vil svinge køllerne den uge.

Men nogle af de ovennævnte vil givetvis være at finde nord for København, ligesom stort set hele damelandsholdet ventes fra start.

Dansk Golf Union bidrager nemlig med 70.000 kroner til administrative udgifter, og DGU råder over en del af de 18 danske wild cards, som er givet til turneringen.

- Vi har faktisk valgt at tage turneringen ind i uge 23, fordi det passer med, at college-spillerne er hjemme fra USA, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Derfor er der gode chancer for at se spillere som Puk Lyng Thomsen, Cecilie Finne-Ipsen, Karen Fredgaard og Sofie Kibsgaard i aktion. Også en del af det pigelandshold, der vandt guld ved EM i sommer, vil sikkert være at finde blandt wild card-modtagerne.

Claus Mølholm mener, at Danish Golf Open Hillerød & Smørum Golfclub giver damegolfere en mulighed, som de har savnet.

- Turneringen er et ekstra ben at stå på i forhold til at måle, om ens træning og udvikling går den rette vej. De unge spillere kan jo spejle sig i, hvad de professionelle kan. Herrerne har altid haft nogle “stepping stones” op til højeste niveau, og det har manglet lidt på pigesiden, siger Claus Mølholm.

Imens er man i Hillerød allerede i sving med at kigge på de praktiske opgaver med at arrangere turneringen. Kim Hyrzkov fortæller, at man er i gang med at kontakte hoteller, vandrerhjem og private for at kunne tilbyde spillerne forskellige overnatningsmuligheder.

Præmiesummen skal tilvejebringes af sponsorer og så klubberne i Smørum og Hillerød selv.

Kim Hyrzkov fortæller, at medlemmer i Hillerød ikke vil opleve banelukninger op til turneringen. Under selve turneringen vil medlemmerne kunne spille gratis i Smørum Golfklub, og det modsatte vil gøre sig gældende i 2021, hvor Danish Open altså spilles i Smørum.

LET Access Series fungerer som oprykningstour til Ladies European Tour. Et stærkt resultat i Hillerød kan altså være en del af et springbræt til damernes europatour.

Nyheden om, at Danmark igen får en professionel dameturnering er blot den seneste gode nyhed af flere for de professionelle. Ladies European Tour er blevet styrket via at samarbejde med LPGA Tour.

Det har blandt andet resulteret i en LET-turnering i Sverige efter fire års fravær, ligesom damerne vil spille mod herrerne ved Scandinavian Mixed nær Stockholm.

 

User Comments:

  • Tænk at du/I ikke nævner

    07/02 - 2020 | René Neumann

    Tænk at du/I ikke nævner Hillerød Golf Klubs egen Fie Olsen en eneste gang... det er godt nok tyndt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer