Danielle Kang topper efter sæsonen uden ende | Golf.dk
Danielle Kang havde masser af grund til at smile under første runde af årets første turnering på LPGA.

Foto: Getty Images

Danielle Kang topper efter sæsonen uden ende

17/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen hentede hver en andenplads på LPGA Touren i 2019. Det var kæmpe resultater, de største nogensinde af danske damer i USA, men det var ikke godt nok til at kvalificere sig til Diamond Resorts Tournament of Champions.

Som navnet antyder er det kun vinderne - dem fra 2019 – som er kvalificeret til sæsonåbneren på Four Season Golf & Sports Club Orlando. Næste år bliver der måske dansk deltagelse; talent og ambitioner har både Koerstz Madsen og Broch Larsen i hvert fald rigeligt af, men indtil videre må vi vente på den første danske sejr på verdens stærkeste dametour.

Det var først sent i oktober, Danielle Kang kvalificerede sig til mestrenes turnering, da hun forsvarede sin titel i Buick LPGA Shanghai. Måske kan den 27-årige amerikaner allerede denne uge sikre sig andgang til næste års udgave, for under første runde spillede Kang sig alene i spidsen.

Ni birdies og en enkelt bogey resulterede i en runde otte under par. Verdens nummer fire har to slag ned til Inbee Park, Angela Stanford og Gaby Lopez på andenpladsen.

- For at være ærlig, så skal alle dele af spillet klikke for at skyde otte under. Jeg slog ret gode drives derude i dag. Mine wedges var gode, jeg rullede nogle putts i, men missede bestemt også nogle putts. Jeg reddede også et par slag, når jeg havde brug for det, sagde Kang til LPGA.

Der var ingen fare for, at Kang ville troppe op til årets første turnering i Florida ude af form. Til gengæld er der måske en risiko for, at hun kan brænde ud i løbet af sæsonen.

- Jeg fortæller folk, at jeg ikke havde en off-season. Jeg blev bare ved med at spille. Jeg holdt måske fri i to dage. Jeg havde sponsorarrangementer. Vi spillede golf i Hawaii, Palm Springs. Jeg har arbejdet med Butch (Harmon red.) en hel del. Så jeg ser det som en sæson, der ikke sluttede, og det har været en god start, sagde hun.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer