Dan lavede hole in one på par 4-hul: En ud af kroppen oplevelse | Golf.dk
- Da jeg lavede hole-in-one i Mariager Fjord for tre år siden var det også med en fodbold. Så nu har jeg som den eneste en fodbold hængende i klubhuset i både Mariager Fjord og i Volstrup, siger han.

Foto: Privat

Dan lavede hole in one på par 4-hul: En ud af kroppen oplevelse

07/03 - 2020 | Henrik Søe

Regn, regn og mere regn. De sidste par måneder vil ikke gå over historien som de mest golf-venlige af slagsen, og de fleste kan skrive under på, at det har været en “blød” sæsonstart. 

Men ikke hvis du spørger Dan Christensen fra Mariager Fjord Golfklub. Den 52-årige handicap 10-spiller vil aldrig glemme søndag 1. marts, hvor han trodsede sorte skyer og tunge fairways og begav sig til Volstrup Golfcenter sammen med tre kammerater. 

- Vi har så mange træer hos os i Mariager Fjord, og det er en meget smal bane. Så engang imellem er det rart at komme ud, hvor der er lidt luft. Og så blev det Volstrup, fortæller Dan Christensen, som trods de våde betingelser allerede har spillet 10 runder i år. 

Allerede på første hul fik de fire kammerater noget at juble over, da boldens yngste medlem lavede eagle. Men det skulle blive endnu bedre på 7. hul. Dan stillede sig op med driveren på par 4-hullet, som denne dag havde en længde på cirka 255 meter. Med meget tunge og bløde fairways skulle bolden lande på green, hvis den skulle have en chance. Og det fik den. 

- Det var et utroligt højt drive - sådan et 1 ud af 1000 drive. Ligesom når man scorer direkte på frispark i fodbold. Vi kunne se den lande på green, men så den ikke gå i hul på grund af en lille forhøjning. Så fik jeg ellers sommerfugle i maven, og da vi kom derop så vi, at den lå i hullet. Det var en ud af kroppen oplevelse. Det var vildt, fortæller Dan Christensen om slaget, som endda blev slået med en hjemmestrikket driver. 

- Jeg spiller med en driver, der er forkortet med 12 centimeter. Jeg har i nogle år brugt et driving iron, men jeg tænkte, at det ikke kunne passe, at jeg ikke kunne slå med en driver længere. Men nå jeg kunne slå med mit driving iron, sagde min logik mig, at hvis jeg kortede skaftet ned til samme længde, så kunne jeg slå med driver igen. Det koster måske lidt længde, men det giver mig noget præcision, siger Dan, som med sin sjældne hole in one fik bevist netop det. 

Efter at have fisket bolden op af hullet blev der jublet og uddelt krammere og high fives. Etteren på scorekoret udløste seks stableford-point, men Dan kom dog hurtigt ned på jorden igen.  

- Der blev grinet af mig allerede på næste hul, hvor jeg bankede mit drive ned i en mose 50 meter fra teestedet. Der havde jeg både gummiarm og gummiben, siger Dan, der nok både lever med det kiksede drive og det faktum, at han kun kom hjem med 31 stablefordpoint. 

I klubhuset i Volstrup fik han en flaske whisky og et gavekort til en gourmetmiddag for to på Hotel Amerika i Hobro. 

Og på spørgsmålet om, hvorvidt det er konen, der skal nyde godt af drømmeslaget, siger Dan: 

- Det duer nok ikke, at det bliver en anden kvinde. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer