Damerne sender de forsvarende mestre hjem | Golf.dk
Ingen herrehold kunne stoppe Lucas Bjerregaard og Thorbjørn på vejen mod sejren ved GolfSixes i 2017, men i 2018 blev et par kvinder deres banemænd.

Foto: Getty Images

Damerne sender de forsvarende mestre hjem

05/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Ingen af de danske deltagere kommer videre til søndagen i den semiseriøse GolfSixes, hvor spillerne spiller minimatches i formatet greensome. Nyt til årets udgave – den anden – var introduktionen af damespillere, som fik lov til at spille fra et teested foran herrerne for at udligne forkellen i længde. 

Thomas Bjørn dannede par med Catriona Matthew, men de europæiske kaptajner for henholdsvis Ryder Cup og Solheim Cup kom ikke i nærheden af at slutte i top-2 i deres gruppe. I første match tabte de 3-0 til Spanien (der tælles vundne huller i stedet for up and down), og efter et nederlag til Australien på 2-1 i andet opgør var skæbnen forseglet for det rutinerede par.

Bjørn og Matthew kunne tage fra Centurion Club med æren i behold efter en delt match 1-1 mod Sydkorea.

Det blev anderledes tæt for de forsvarende mestre, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen. I første match løb de ind i en øretæve af Thailand. Danskerne vandt ikke et eneste hul og tabte 3-0. 

Det blev bedre i andet forsøg mod det europæiske Solheim Cup-hold bestående af Carlota Ciganda og Mel Reid. De engelsk bosatte danskere bragte sig foran på hul fem, men på det afsluttende par fem hul udlignede damerne til 1-1 med en birdie.

Det var ikke det sidste, de to hold kom til at se til hinanden. Thailand var allerede kvalificeret, så de havde ikke meget at spille for i kampen mod Reid og Ciganda. Damerne vandt 3-0, og det gav dem fire point og fem vundne huller, præcis samme resultat som danskerne efter deres 3-2 sejr over USA.

Derfor måtte der omspil til, og det blev endestationen for de rød-hvide efter et treputt.

Der var damer repræsenteret på tre af de 16 hold, og når vinderen søndag skal findes mellem de otte bedste, får Ciganda & Reid  selskab af det engelske damehold. 

Charley Hull og Georgia Hall lagde ud med at dele mod de engelske herrer, slog Sydafrika 4-1 og fik andenpladsen deres pulje trods et nederlag på 2-1 til Sverige.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer