Daly og Hansen var hinandens modsætninger - også i spillet | Golf.dk
John Daly er overraskende inde i kampen om sejren ved Made in Denmark

Foto: Henrik Schou

Daly og Hansen var hinandens modsætninger - også i spillet

26/08 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Begivenhederne på hul syv illustrerer meget godt forskellen i dag på John Daly og Joachim B. Hansen.

Mens John Daly konservativt bed par fem-hullet over i tre og fik en par, gik Joachim B. Hansen efter guldet i andetslaget. Men det endte i så tung rough i venstre, at han ikke engang var i stand til at slå de 25 meter op til green. Så han måtte sluge en birdie.

Hansen og Daly stod hele tiden til at blive en af de mest fulgte bolde. En af golfhistoriens mest kulørte skikkelser sammen med en dansk spiller, der som regel er rimelig fåmælt og ikke viser de store følelser på banen.

Deres runde forløb i al mindelighed, men det var Joachim B. Hansen, der havde klart de største udsving.

John Daly spillede noget nær fejlfri golf. Følgere af Daly ved, at han altid er i stand til at nedsmelte fuldstændigt på banen. Det er slet ikke sket i denne uge, og efter en runde i 65 slag er han nu på tredjepladsen.

Den 51-årige, dobbelte major-vinder fra Arkansas havde sine blomstrede bukser på og sine smøger i munden. Men han spillede golf som en kirurg, der havde sat sig for at dissekere Backtee Course.

Uden at fortrække en mine lavede han fire birdies på de første otte huller.

Da han slog ind til en birdiechance på hul ni, var stemningen elektrisk. Her kunne man nemlig sekunder efter se Thorbjørn Olesen hole et birdieputt på hul 10.

- Nu skal han nok ud og feste i aften, og så kan han ikke spille i morgen, lød en tilskuers bemærkning til John Dalys gode spil.

Daly og Olesen var på mange måder dagens to store historier.

Ligesom nogle musikfans håber, at C.V. Jørgensen stadig har en stor plade i sig, er der mange golffans, der håber, at John Daly har endnu en sejr i sig.

Hans sidste på topniveau var i 2004, og at han nu gør sig gældende i lige Danmark er et kæmpe boost til turneringen. Made in Denmark vil nu trække overskrifter i den internationale golfpresse.

Thorbjørn Olesen er Danmarks bedste spiller, og hans raid igennem feltet sætter scenen for en mulig dansk sejr i Himmerland. Noget hele golfdanmark har håbet på i fire år.

Daly og Olesens spor krydsedes igen på hul 15. Præcis i Dalys tilbagesving lød et øresønderrivende brøl fra 16. green, hvor Thorbjørn Olesen fik en birdie og rykkede op på en delt førsteplads.

Det er tvivlsomt, om Daly overhovedet hørte det. Hans approachslag stoppede centimeter fra hullet, og så var Daly oppe på siden af Olesen, Chris Paisley og de andre på den øjeblikkelige førsteplads.

Hullet efter fik Daly og Joachim B. Hansen en fantastisk modtagelse på Himmerland Hill. John Dalys kæreste gik blandt publikum, og med sin telefon filmede hun Dalys entré på 16. green.

Ironisk nok var det her, John Daly lavede dagens eneste fejl. Han puttede for kort, og bolden trillede tilbage til greenens forkant. Den efterfølgende bogey gjorde ondt på publikum, der måske frygtede, at Dalys sammenbrud nu var begyndt.

Men syv-otte minutter senere slog han en lækkerbisken på hul 17 til en sikker birdie.

På sidste teested var der ventetid efter et harmonikasammenstød i feltet, så flere grupper stod på tee samtidig.

Her kunne Hansen og Daly se Stuart Manley slice sin bold i hazarden, men det fik ikke de to til at bæve. Hansen sendte ti minutter senere et missil ud midt i fairway, mens John Daly slog en smuk fade udover fairwaybunker og ind midt i det korte græs.

De kunne begge notere sig en par på det svære afslutningshul, og John Daly måtte signere et hav af kasketter på sin vej fra 18. green.

For Joachim B. Olsen blev det ikke den dag, han havde drømt om. Tre pars og tre bogeys på 18 huller er lig med tilbagegang i et felt, hvor der blev skudt birdies, som var de papfigurer i et tivolitelt.

Joachim B. Hansen er lige nu delt nummer 28.

- Jeg er ikke tilfreds. Jeg smider nogle dumme slag væk. Der er et par putts, der skal gå i og et par dumme slag. Andetslaget på hul syv og teeslaget på hul tre er ikke gode nok, sagde Joachim B. Hansen bagefter til Golf.dk med henvisning til to af sine bogey-forårsagende slag.

Til gengæld nød han at spille med ikonet John Daly. De snakkede ofte sammen under runden og fik sig også nogle grin.

Det var super hyggeligt og sjovt. Jeg spurgte ham, om han ikke engang var den længste. Han sagde “det var i 90’erne”, lød det med en latter fra Joachim B. Hansen, der blev født næsten præcis et år før John Daly vandt sin første major i 1991.

Joachim B. Hansen ville efter sin runde arbejde på sit spil, men regnede med, at han stadig kunne nå at se sit elskede Manchester United spille mod Leicester klokken 18.30.

John Daly gav også efter sin runde udtryk for, at han havde nydt dagen. Men ikke kun på grund af sit gode spil.

- Det var fantastisk. Også at se alle de børn, der er vilde med golf. Og så er jeg rigtig glad for den måde, jeg rammer bolden, lød det fra John Daly.

Hans runde i 65 er i dag kun overgået af David Horseys 64’er.

Han og caddien bruge blandt andet ventetiden på 13. tee til at tale om boksning, og vi tænker, at John Daly ikke skal se Manchester United senere i dag.

Vi udsender nyhedsbrev hver dag under Made in Denmark. Tilmeld dig her.

Link til stillingen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer