Daisy finder stabiliteten | Golf.dk
Daisy Nielsen tager i denne uge hul på en ny sæson

Daisy finder stabiliteten

20/12 - 2015 | Mikkel Ring Christensen

I sin rookiesæson på LET spillede Daisy Nielsen enkelte gode runder, men hun formåede ikke en eneste gang at skyde under par to runder i træk. Det er en af grundene til, at hun i denne uge må kæmpe for retten til en ny chance på Ladies European Tour i 2016.

På Q-School i Marokko er svagheden vendt til styrke. Stabiliteten er genfundet, og det har indtil videre givet runder i 68 og 66, og den tredje runde under par kom søndag med en 71'er (-1) på Samanah Country Club.

Det fik Nielsens samlede score til -11, hvilket giver hende fjerdepladsen med to dage tilbage af den fem runder lange kvalifikation. Scoren kunne efter Nielsens egen vurdering nemt have været bedre, men det er kun glædeligt, at hun er der, hvor en runde under par kan være utilfredsstillende.

 - Jeg ramte lige så mange greens som i går, men slog ikke mine approach slag lige så godt, og kombineret med lidt sværere pinde fik jeg ikke slået slagene lige så tæt på til chancer som i går. Havde lige et par virkelig irriterende 3 puts, der gør at jeg mister 2 slag på putningen, skrev hun blandt andet på Facebook efter runden.

De 115 deltagere kæmper om 30 pladser til næste års Ladies European Tour. Efter 54 huller er skæringsgrænsen en delt 28. plads i -2, hvilket betyder, frederikshavneren har ni slag at give af. 

Helt i toppen finder man tyske Karolin Lampert i -18 efter en flot 66'er, men dagen tilhørte amatøren Aditi Ashok. 11 birdies, seks pars og en enlig bogey på hul 18 gav inderen banerekorden på Samanah i 62 slag. Med den rykkede hun frem på andenpladsen i -17.

Den afsluttende bogey afholdt Ashok fra at blive medlem af en meget speciel klub på seks spillere, der deler rekorden for den laveste runde nogensinde på LET i forhold til par. I stedet må det 17-årige talent nøjes med en personlig rekord.

- Det er min bedste score nogensinde. Jeg har skudt otte under par to gange, så det her var rigtig godt, sagde hun til LET.

Mandag får Nielsen selskab af netop Ashok og Lampert. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer