Dagens bedste runde sender Højgaard i top-10 | Golf.dk
Rasmus Højgaard brød igennem på den internationale golfscene med sejren på Mauritius.

Foto: Frank Cilius

Dagens bedste runde sender Højgaard i top-10

20/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Om Rasmus Højgaard når europatouren eller ej, har første år som professionel været en bragende succes. Efter sine syv invitationer til challengetouren - tildelt gennem Team Made in Denmark - havde han gjort rigeligt til at forlænge opholdet i Europas næstbedste række.

Gang på gang har Højgard bevist, han kan gøre sig gældende, og igen denne uge i Hainan Open var den 18-årige verdensmester på pletten.

For anden turnering i træk sluttede han i top-10. Det var sæsonens sjette top-10 placering og 12. gang, han sluttede i top-25. Alt det opnået i blot 19 starter.

På Sanya Luhuitou Golf Club var Højgaard på 17. pladsen ved dagens start. Talentet fra Gyttegaard lagde stille ud med to birdies på de første ni huller, men på bag-ni fik han fart på. Fra 11. hul lavede han tre birdies i træk. De blev efterfulgt af dagens eneste bogey, men til slut sørgede Højgaard for at pengeposen, han kan tage videre med blev lidt tungere. Han fik birdies på turneringens to sidste huller, og en 66'er, dagens laveste runde, rykkede han helt frem til syvendepladsen i -9. 

Højgaard modtager 7.929 euro og kommer til at rykke frem til 21. pladsen på Road to Mallorca. Top-15 kvalificerer sig til europatouren, og der er to turneringer tilbage til at nå målet. Hvis ikke det sker, er Højgaard garanteret en plads på Q-School Final Stage, hvor det også er muligt at spille sig til oprykning.

Det blev til italiensk sejr i det sydlige Kina. Francesco Laporta forsvarede sin førsteplads med en runde i 70 slag. Han sluttede 14 under par samlet, et slag foran Robin Roussel på andenpladsen. 

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer