Dagens bedste runde bringer Cappelen ind i topstriden | Golf.dk
Sebastian Cappelen var flyvende i Californien.

Foto: Getty Images

Dagens bedste runde bringer Cappelen ind i topstriden

11/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For Sebastian Cappelen er det håbet, at den femte sæson på Web.com Touren bliver den sidste. PGA Touren er målet for udlandsdanskeren, men vejen dertil har vist sig mere kringlet end først ventet.

I 2014 mandagskvalificerede fynboen sig til Air Capital Classic og nedkæmpede derefter hele feltet på vej mod sejren i sin første turnering på Web.com Touren. Ved sæsonens afslutning rakte meritterne lige akkurat ikke til at få et af de 25 PGA Tour-kort, og i de følgende år har han ikke for alvor truet med at tage skridtet op på verdens største tour.

Den 27-årige, som havde en succesfuld collegekarriere på University of Arkansas, fik sin seneste top-10 placering sidste juni, og en 60. plads, en 64. plads og et misset cut i sæsonstarten 2018 har ikke givet nogen løfter om, at storspillet var lige om hjørnet.

I golf kan tingene dog hurtigt blive vendt op og ned, og i Club Colombia Championship er der kommet skub i tingene. Efter en skuffende åbningsrunde i 73 slag fik Cappelen taget på Bogota Country Club. 67 slag fredag sendte ham inden for cuttet, og lørdag rykkede han hele vejen fra nummer 39 til en delt fjerdeplads.

Birdies på hul 15, 16 og 17 gav en runde i 66 slag. Det var feltets bedste score på dagen, og den bragte totalscoren til -7. Derfra er der to slag frem til Jason Gore og D.H. Lee på andenpladsen. Helt i front har engelske Ben Taylor skabt sig et tre slags forspring. I -12 er han fem slag foran Cappelen.

Søndag er der 700.000 dollars på højkant med 126.000 til vinderen. Det er den næststørste turneringspræmie i den regulære sæson, så er Cappelen i stand til at gå dybt under par for tredje dag i træk, vil det være et stort skridt på vej mod målet for sæsonen – en plads på PGA Touren.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer