Da golfverdenen jublede med Tiger Woods, jublede de danske europatourspillere med | Golf.dk
Tiger vandt sin major nummer 15 i sidste måned. Nu er han endelig tilbage på scenen igen.

Foto: Getty Images

Da golfverdenen jublede med Tiger Woods, jublede de danske europatourspillere med

25/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For en enkelt aften i april blev voksne mænd drenge igen, da Tiger Woods rejste sig fra asken af alle sine nedture og vandt The Masters. Ligesom så mange andre, satte europatourens danskere sig foran skærmen for at følge slagets gang på Augusta, for at følge en helt fra barndommen, et idol eller en jævnaldrende konkurrent.

Hvad end forudsætningen var, så sad de der, opslugt af de grønne fairways og én mands kamp for at mestre den ikoniske bane for femte gang. Selv Jeff Winther så med - manden som ellers aldrig ser golf.

For Lasse Jensen gik opdagelsen af spillet og af Tiger Woods hånd i hånd. Han greb til køllerne midt i 90'erne, lige i de år, hvor Woods begyndte at sætte sit tydelige aftryk på den professionelle golf.  

- Fra jeg var en lille dreng, har jeg fulgt ham, og som så mange andre unge juniorer, har jeg jo fulgt med og bare tænkt, at han var den sejeste. Pludselig kunne han lave et eller andet mirakelslag for at vinde. Og hvis der var et putt for sejren, jamen så vidste man, at han ville hole. Dengang gjorde han ting, man ikke troede var muligt. Så han har helt sikkert været en form for motivation og idol gennem juniorårene, siger Jensen under forberedelserne til ugens Trophée Hassan II.

Som konkurrenterne faldt på de sidste ni huller, og Woods på samme tid trådte i karakter, steg spænndingsniveauet hjemme hos Jensen.

- Jeg sad og var spændt og nervøs på samme tid, fordi jeg håbede, at han ville vinde, ligesom jeg håbede Tom Watson ville, dengang han var tæt på at blive den ældste vinder af The Open.

- Han slår de rigtige slag på de rigtige tidspunkter. Det er det, der kendetegner ham. Når det spidser til, så har han altid kunnet slå fantastiske slag, og det gjorde han også på bagni.

Blandt de professionelle kollegaer er der en reel fascination af manden med de 15 majors. Selvom de selv har de fleste slag i repertoiret; selvom de selv ugentligt spiller om millioner, så er der noget helt specielt ved Tigeren. 

Senest da Woods besøgte europatouren, måtte han trække sig efter én, skidt runde. Jensen blev nummer tre i den turnering, men selvom han har prøvet at slå superstjernen med længder, så lyser øjnene op, når han beskriver en anden oplevelse af at have Woods helt tæt på.

- Vi har spillet med i de samme turneringer i Mellemøsten. Og jeg har stået tre meter fra ham på rangen og bare set ham slå bolde nede i Abu Dhabi. Jeg kan ikke huske hvilket år, men jeg stod og tænkte, at det var simpelthen noget af det reneste og mest lækre, jeg nogensinde havde set blive slået af forskellige boldflugte. Det var simpelthen så fedt.

At det er muligt både at være fan og spiller kan Joachim B. Hansen skrive under på.

- Man ventede lidt på, at det gik galt for ham på de sidste fem-seks huller, at han ville lave nogle fejl til sidst, så han ville komme i omspil eller tabe med et slag eller sådan noget. Det var lidt nervepirrende.

- Helt fra hul 12 til 18. teeslag, der var det bare perfektion, det han gjorde. Det er simpelthen imponerende med det pres, han har, og alle de forventninger, at han bare stiller sig op og sender den ned i fairway hele tiden og slår helt vildt gode slag ind til pinden. 

- Det var mega fedt. Jeg er stor Tiger fan. Jeg håbede, han ville komme tilbage og vinde flere. Men at han virkelig gør det, det er jo helt sindsygt. Han har helt klart været mit idol, siden jeg startede. Han var jo... den bedste, sagde Hansen.

Søren Kjeldsen er den eneste af de danske deltagere i Marokko, som selv har spillet Augusta National, og efter alle årene har han stadig en dyb beundring for Tigers golfspil.

- Jeg synes, det var fedt. Jeg tror, med alt, der er gået forud – jeg har jo selvfølgelig altid været sindssygt imponeret af ham – men at komme tilbage efter alt, hvad han har gået igennem, alle skaderne og alt det der. Fedt for ham, fedt for sporten, og sindssygt underholdende. Og så man bare sige, at han er stadigvæk den eneste i vores sport, der kan få verden til at stoppe op, lød det fra den 43-årige dansker.

For Winther hører golf på tv til sjældenhederne, men også han blev tiltrukket af den historiske begivenhed, der udfoldede sig på skærmen.

- Jeg heppede på Lucas mod Tiger i Match Play, og det gjorde nok, at jeg også så Masters. Altså, jeg sidder sjældent og ser 100 procent, men i år tror jeg faktisk, jeg så det meste. Jeg kedede mig nok.

- Jeg synes, det var meget cool. Det var meget fedt. Han er sej nok. Mere er der ikke i det, sagde Winther efter sin prøverunde tirsdag.

Hvad bringer fremtiden? Det er det næste spørgsmål, golfens verden stiller sig. Er Tiger Woods tilbage, på vej til en ny periode af total dominans, eller var Masters hans egen version af Jack Nicklaus i 1986? Joachim B. Hansen virker sikker i sin sag.

- Jeg tror, der kommer flere majors. Jeg tror også, at han når 18, men jeg ved ikke, om han når 19, siger han.

Gennem to årtier har Søren Kjeldsen set, hvad Tiger er i stand til, og han ved bedre end at finde nogen opgave for stor for den 43-årige amerikaner.

- Jeg har altid sagt, at man kan ikke sige, det er slut med ham. Nu er vi jo jævnaldrende, så jeg har fulgt ham hele vejen igennem, og han har gjort ting som er helt uvirkelige. Så at sige, der er noget, han ikke kan, det virker sindssygt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,612,647
 • Unique Visitor:157,147
 • Registered Users:163,066
 • Unregistered Users:31,194
 • Blocked Users:12,431
 • Published Nodes:16,009
 • Unpublished Nodes:306
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:54.236.58.220
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,676
  • This week:76,547
  • This month:338,540
  • This year:2,613,144

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk