Da daglejeren slog herremanden | Golf.dk
Nick Taylor vandt karrierens største sejr på Pebble Beach.

Da daglejeren slog herremanden

10/02 - 2020 | Claes Meldal

Nick Taylor har hutlet sig gennem PGA Touren i årevis - men i duel med en af spillets legender kom hans endelige gennembrud.

Manuskriptet lå allerede klar før finalerunden. Vi har set det så mange gange før. Ukendt opkomling rammer et par heldige dage. Opkomling har spinkel føring, men jagtes af etableret stjerne. Etableret stjerne sætter nervøs opkomling på plads i finalerunden. Etableret stjerne får endnu en fjer i hatten. Vi hører aldrig fra opkomling igen. Farvel og tak.

Men canadiske Nick Taylor havde en anden plan. Han førte med et sølle slag ned til legenden Phil Mickelson i AT&T Pebble Beach Pro-Am før sidste runde, hvor han gik i førerbolden med netop Mickelson. Det i sig selv ville have givet de fleste sved på panden. Men her lærte lægmand lidt om professionel golf: det er et langt større pres at ligge med bagdelen i vandskorpen på PGA Tourens rangliste end at spille med om sejren i de store turneringer. 31-årige Taylor er sluttet uden for top 100 på ranglisten hvert eneste år siden 2014, da han kom på touren. Han var afslappet og nød tydeligvis, at det var hans tur til at være i rampelyset.

Efter seks huller i finalerunden havde Taylor allerede taget fire slag fra banen. Mickelson gjorde sit bedste for at hænge på med tre birdies, men lå to slag efter canadieren. De næste tre huller kostede dog den populære amerikaner dyrt. Han smed tre slag til banen og var pludselig fem slag efter Taylor efter forni.

Turneringen syntes afgjort. Men Taylor lavede et par hurtige bogeys på bagni og måtte skrive en øjebæ på scorekortet i form af en syver på par 5-hullet 14. hul. Var han på vej til at smide en stensikker, karrieredefinerende sejr væk?

Nej. Taylor var iskold under pres. Han producerede birdies på 15. og 17. hul og tog en fire slags føring til Kevin Streelman med op ad 18. fairway. Minutter senere kunne han putte for en sikker par og fejre karrierens ubestridte højdepunkt sammen med konen Andie og deres tre måneder gamle søn. Og for Taylor er gennembruddet og de to års PGA Tour-exemption en lettelse af de helt store.

- Det er ikke spor sjovt at ligge lige omkring nr. 125 (der kvalificerer sig til PGA Touren via ranglisten som sidste mand, red.). Jeg har kæmpet for at beholde mit kort de sidste par år og fik det gjort lidt tidligere sidste år. I det store billede følte jeg, at jeg var under et langt større pres i det scenarie, end jeg var, da jeg skulle prøve at vinde i dag. Det var meget vigtigt for min karriere – og det er rart i hvert fald ikke at skulle gennem møllen i år.

Daglejeren slog herremanden på sidstnævntes jord. Nick Taylor har langt om længe fået arbejdsro.

Slutstilling i AT&T Pebble Beach Pro-Am

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer