C.T. Pan vinder overraskende efter verdensstjernens nedtur | Golf.dk
Med en total i -12 vandt C.T. Pan sin første titel på PGA Touren.

Foto: Getty Images

C.T. Pan vinder overraskende efter verdensstjernens nedtur

22/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Verdens bedste gofspiller gik ind til finalerunden af RBC Heritage alene på førstepladsen, så det lå i kortene, at Dustin Johnson skulle vinde sin PGA Tour-sejr nummer 21 på Habour Town Golf Links i hjemstaten South Carolina.

Scoren for de første ni huller søndag var par, og det var nok til fortsat at have del i førstepladsen. Halvanden time senere var den 34-årige amerikaner styrtdykket i stillingen.

Hul 11 blev startskuddet til en bemærkelsesværdig nedtur. Johnson slog et skævt drive, der førte til en bogey. På næste hul missede han green og formåede ikke at komme ind-og-i for par, og det gjorde han heller ikke fra bunkeren på 13.

Det skulle blive værre endnu. På 14. hul slog Johnson i vandet og fik en doublebogey, og 15. hul kostede et nyt drop og en ny doublebogey. Det var svært at følge med i selvdestruktionen, men samlet gav det syv tabte slag på bare fem huller.

Selv med en birdie på 18. hul måtte Johnson nøjes med en 77'er og en delt 28. plads. 

Det er ikke første gang, Johnson har smidt en føring på opsigstvækkende manér. I HSBC Champions sent i 2017 smed han et forspring på seks slag med en afsluttende 77'er. Den nedtur huskes nok ikke ligeså tydeligt som US Open, hvor han imploderede med 82 slag søndag.

Det er Johnsons kun tredje slagspilsturnering i 2019, hvor han slutter uden for top-10. Nedturen gav plads til konkurrenterne, og det udnyttede taiwaneseren Cheng-Tsung Pan. Den 27-årige startede finalerunden på femtepladsen, men med fire birdies på de første 12 huller spillede han sig frem i rækkerne.

Shane Lowry, Parick Cantlay og Scott Piercy holdt sig alle i nærheden af toppen, men de kunne ikke fange Pan. Det samme gjaldt Matt Kuchar. Den 39-årige amerikaner er tidligere vinder af RBC Heritage, og han gav sig selv en god chance for at gentage triumfen med en birdie på det krævende 18. hul.

Det håb knuste Pan kort tid senere med en stensikker par, der gav en runde i 67 slag og en samlet score i -12, et slag bedre end Kuchar. Det er Pans første sejr i karrieren på PGA Touren.

Efter sin runde gik Pan på rangen for at vente på, at de sidste spillere på banen skulle gøre sig færdige, og det var ikke let at rumme situationen, da sejren var en realitet.

- Det er meget surrealistisk for mig. Jeg havde ikke forestillet mig at vinde sådan her. Jeg gjorde mig klar til omspil. Det var svært at overbevise mig selv om, at jeg faktisk havde en chance for at vinde. Jeg prøvede bare at gøre mig klar, og at være forberedt på det værste udfald, som nok ville være et omspil. Selv nu er det svært for mig at tro, jeg har vundet en turnering, en PGA Tour-turnering, lød Pans umiddelbare reaktion efter sejren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer