Couples om Masters i november: - En unik situation | Golf.dk
Fred Couples blev nummer seks ved The Masters i 2010, da han som 50-årig sendte golfens verden på den anden ende med sine nye Golf Street sko fra Ecco.

Foto: Getty Images

Couples om Masters i november: - En unik situation

10/04 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Det skramler lidt i røret, derpå stilhed. Endelig lyder det tøvende ”er der nogen?”. Enkelte stemmer giver sig til kende og fortæller lettere forvirret, hvor i verden, de ringer fra, mens bip-lyde indikerer, at flere slutter sig til samtalen.

Det er ikke et blik ind i fremtiden. Det er ikke en postapokalyptisk scene, hvor coronavirussen har sejret, og de sidste tilbageværende mennesker prøver at kommunikere – måske i håbet om at slå tilbage mod Covid-19, ondskaben, som først tog Kina og siden sneg sig ind på resten af verden under dække af blot at være en simpel influenza. Vi er ikke dér - endnu i hvert fald. I stedet er der tale om et konferencekald for diverse golfmedier med base i USA, England, Sverige og Danmark. 

Moderatoren fra bureauet, som står for Eccos markedsføring i USA, tager ordet og begynder at forklare, hvordan den kommende times tid kommer til at forløbe, men han når ikke langt, før endnu et bip klinger. 

- Ja, hvem der?, spørger han.

- Hey, det er Fred Couples, der ringer, hvordan går det?

Det var ved The Masters for 10 år siden, at idéen om, hvad en golfsko kan være, blev ændret for altid, da Couples stillede op i Eccos Golf Street sko. Det bliver fejret med en jubilæumsmodel, som du kan læse mere om her. Den skulle vinderen af The Masters 1992 have have iført sig denne uge, men coronavirussen ville det anderledes. I stedet er dette telefonmøde blevet stablet på benene, og 60-årige Couples lader til at være ved godt mod i sit hjem i Californien.

Telefonsamtaler har ellers ikke tidligere været en af Couples' favoritdicipliner. Til et spørgsmål om, hvorfor han aldrig tager telefonen, når den ringer, er Couples mange gange blevet citeret for at svare: Fordi der måske er en i den anden ende.

I disse svære koronatider må vi tage ekstra vare om hinanden, så først og fremmest vil jeg gerne høre, hvordan han har det med nu at have otte personer i røret på samme tid.

- Det her er faktisk ret let. Jeg har snakket en del i telefon på det seneste, fordi jeg ikke forlader huset. Den situation, du nævner, var for længe siden. Jeg havde venner, som kendte til systemet: kald op, lad den ringe én gang, læg på og ring op igen. Det blev velkendt. Men det er rigtigt. Jeg er en meget nervøs person. Når jeg er sammen med venner, har jeg meget at sige, men når jeg er blandt andre mennesker, siger jeg ikke meget. Jeg er ikke ubehøvlet, jeg vil bare gerne nøjes med at snakke, når jeg bliver nødt til det, og slappe af resten af tiden. Og det gør jeg godt, siger han.

Denne torsdag skulle Couples have indledt sin 35. udgave af The Masters. Selvom sponsorforpligtelser har svært ved at måle sig med Augusta National, lader han til at være i glimrende humør under samtalen. 

Til den jyske skogigants store tilfredshed har ambassadøren kun rosende ord om Ecco. Det er der ikke noget opsigtsvækkende ved, men det er alligevel interessant at høre Couples fortælle med en rytme og et toneleje, der er cirka ligeså afslappet som hans universelt beundrede sving.

Det er alment kendt, at Couples aldrig har spillet golf med en handske. Færre ved, at han heller aldrig bruger sokker i sine golfsko – noget Eccos sublime pasform blandt andet krediteres for (han bruger normalt størrelse 44, men da han foretrækker, at en golfsko sidder ekstremt stramt om foden, klemmer han sig ned i en 43).

Couples har været under kontrakt med Ecco i cirka 15 år, men det var pro-træneren i hans lokale klub i Palm Desert, som introducerede ham til Golf Street skoen. Couples måtte endda betale for at få fingre i sit første par.

- Jeg spillede tre-fire turneringer i dem på Champions Tour, men det var, da vi kom til Augusta i 2010, at alle begyndte at skrige, hvordan fik du de Ecco sko?, hvordan fik du de Ecco sko? Det var ret komisk, for jeg spillede ret godt, og jeg prøvede at koncentrere mig om turneringen, og alle andre bekymrede sig kun om de her sko, jeg havde på.

- Et år senere begyndte alle at gå med sko i den stil. De er kommet for at blive, alle går med dem. Jeg har tre par af jubilæumsudgaven her fire meter fra mig.

Da sponsoren har fået sit, er det tid til at snakke Masters. Under normale omstændigheder ville Couples gå mellem rebene denne uge, men i år har pandemien ændret på det. 

- Jeg synes overhovedet ikke, det er fedt, men jeg har det ok med at være under lockdown. Jeg vil ikke have, at nogen bliver syge, uanset om jeg kender dem eller ej. Jeg har ikke forladt mit hjem, bortset lige fra at køre til In-N-Out efter en burger fra tid til anden.

- Jeg har set en masse højdepunkter fra The Masters på Golf Channel, ligesom alle andre sikkert også har. Jeg har set en masse serier på Netflix, og herude i Californien har vi prøvet at omgå systemet lidt og spille seks eller ni huller, men nu er banen helt lukket, så det bliver til en masse cykelture, en masse gåture og en masse af ikke at lave ret meget. Ligesom alle andre.

Der er ingen tvivl om, at Augusta National har en helt speciel plads i Couples' hjerte. The Masters er hans eneste majorsejr, og med 23 klarede cuts i træk – en stime der blev brudt i 2008 - deler han alle tiders rekord med Gary Player. Selvom han er fanget i det sydlige Californien, er længslen efter The Masters så stor, at han har checket vejrudsigten for Augusta – bare for at se, hvordan det ville have været. 

- Masters-ugen går altid hurtigt. Man kommer søndag, man kan ikke vente med at komme ud og registrere sig, man spiller ni huller, slår bolde. Tirsdag aften er det Champions Dinner, onsdag spiller man, og så er det par 3. og så, bam, så er det turneringen. Vi har traditioner. Vi elsker at se NCAA finalen (college basketball) mandag aften, normalt har vi huset fuldt. I reglen spiser vi pizza og spaghetti, fordi det er nemt, og så ser vi kampen, som starter klokken ni og bliver ved helt til midnat. Min kammerat Jim Nantz kommenterer altid kampen, så det er sjovt at se ham. Men jeg skal sige dig, at det er en meget hurtig uge. Der er ingen kedsomhed. Driving rangen, træningsfaciliteterne – selv jeg bruger meget tid der, fordi det er sådan et parklignende og storslået sted. Spiller man godt er det lørdag, før man ved af det, og så går man ud og forsøger at få en god weekend. Søndag aften er det så trist, at det er overstået.

Couples har for vane dagligt at spille ni huller med Tiger Woods i løbet af forberedelserne til turneringsstarten. Den tradition kommer de sikkert til at holde ved lige før den 84. udgave af The Masters, men ikke alt bliver, som det plejer. Turneringen er rykket til 12. - 15. november, og det giver helt andre baneforhold, end de er vant til.

- Jeg har jeg spillet der én gang i november, og det var det år, de byggede en masse nye tees, og det var vildt, hvor langt banen spillede. Det var i slutningen af november, og vi var der vist to hele dage. Vi slog ud klokken otte, og på første hul slog jeg driver og et 2-jern, og anden dag var det 5 grader og en smule blæsende, og jeg slog en rescue ind til første green. Jeg ved ikke med sikkerhed, hvordan vejret bliver i starten af november. Jeg håber, det bliver 10 grader varmere, ennd da jeg var der.

Selvom azaleaerne ikke kommer til at blomste på den tid af året, forsikrer Couples dog om, at banens stand kommer til at være en major værdig.

- Jeg vil sige det her; greens var uvirkelige. De var præcis ligeså gode som under nogen som helst Masters, jeg har spillet i april. Fairways var ok. De var lidt tynde, men vi snakker om Augusta her, så normalt er det 11 ud af 10 på en skala. De var en smule tynde, men jeg er sikker på, at med det rette vejr og en smule ekstra overseed, så bliver det helt fortrinligt. Men jeg tror ikke, vi krydser 20 grader i november, så banen kommer til at spille ekstremt langt. Det bliver en unik situation.

Med det har Couples givet os noget at se frem til, og selv kan han igen sætte sig foran tv'et for at finde noget at kigge tilbage på.

- Lad os gøre det hele igen i november. Men nu skal vi først have PGA Touren op at køre, siger han, inden bip-lydene signalerer afslutningen på opkaldet. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk