Coronafrafald sikrer Cappelen plads i 11. time | Golf.dk
Graeme McDowell har trukket sig fra Travelers Championship, efter hans caddie testede positiv for coronavirus.

Foto: Getty Images

Coronafrafald sikrer Cappelen plads i 11. time

24/06 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden trak Nick Watney overskrifter, da han blev den første spiller på PGA Touren til at teste positiv for Coronavirus. Nu, hvor touren er taget videre til Travelers Championship i Connecticut, er to nye tilfælde blevet fundet.

Tirsdag slog Cameron Champs test ud. Den 25-årige amerikaner, som har vundet to gange på PGA Touren, spillede ikke med i sidste uge, så der er intet link til Watney. 

Champ var asymptomatisk, og derfor var det uventet, da prøven kom tilbage og viste, at han var smittet. Han skal nu selvisolere og kommer derfor ikke til start i ugens turnering.

- Jeg har det glimrende fysisk, og jeg var naturligvis overrasket og skuffet over at få resultatet. Nu er det vigtigt at tage de nødvendige forbehold for at beskytte andre, inklusiv mine kære, udtaler Champ.

Den direkte konsekvens af, at Champ er ude af feltet, er, at Danmark får fordoblet sin repræsentation på TPC at River Highlands. Sebastian Cappelen var taget med op nord for New York uden en plads i feltet, og den 30-årige odenseaner var første reserve, indtil Champ måtte udgå. Nu slutter han sig til Lucas Bjerregard på startlisten. 

For begge er det første turnering på PGA Touren, siden pandemien lukkede ned for al professionel golfaktivitet i tre måneder.

Den anden positive test tilhører Ken Comboy. Graeme McDowells trofaste caddie, som tidligere har arbejdet for Thomas Bjørn, begyndte i weekenden af døje med ondt i halsen, og derfor fik han foretaget en test. 

Selvom McDowell selv testede negativ mandag, har han valgt at trække sig fra Travelers Championship.

- Vi er et tæt makkerpar. Vi boede på værelse sammen i sidste uge, og vi tilbragte seks timer sammen i en bil. Han har virussen, så på en måde må jeg også have den, siger McIlroy til Golfweek.

- For at beskytte feltet, og for mit eget fysiske og psykiske velbefindende, tager jeg en ny test i morgen, og derefter hopper jeg på et privatfly. Jeg får mig selv væk herfra, hjem til Florida, hvor jeg skal bestemme mig for, om jeg skal i karantæne fra min familie, siger nordireren.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer