|
Mens vinderen Jorge Campillo stadig står og hyggesnakker i presseteltet, er hans navn allerede fjernet fra den store scoretavle nær 18. green.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Cirkus har forladt byen - verden kalder på artisterne

28/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Lang tid før Jorge Campillo på 18. hul putter ud for sejren i Trophée Hassan II, er kilometervis af kabler, ledninger og reb allerede ved at blive rullet sammen på andre dele af banen, skilte tages ned og stilladser pakkes sammen.

Forløsning for Campillo

De danske deltagere er allerede spredt for alle vinde. En kort stund var de samlet her, og i næste øjeblik er de borte, på vej mod nye lande og hoteller, der alle sammen snart vil blive mudret sammen i erindringen.

Emily Pedersen er begyndt rejsen mod Dubai, hvor Ladies European Tour fortsætter sæsonen. Lasse Jensen er med europatourens chartrede fly til London. Der overnatter han og flyver hjem til Danmark mandag morgen, inden turen går til Spanien og en ny udfordring på challengetouren tirsdag.

Emilys bedste slutplacering siden 2017

Jeff Winther kommer ingen steder før mandag. Det er umuligt at komme fra Rabet mod Danmark søndag aften. Hans kone og datter nåede det direkte fly til København søndag formiddag, men selv må han over Madrid og er først hjemme et lille døgn efter 25. pladsen på Royal Golf Dar Es Salam var i hus.

- Jeg tager ikke til Kina, siger portugiseren Ricardo Gouveia til Joachim B. Hansen på første tee søndag morgen. 

Det gør til gengæld Hansen. 18 huller og et hurtigt bad senere sætter han sammen med sin caddie, Thomas Søby,  kursen mod lufthavnen. Fra Rabat skal de over Paris, og kort før midnat letter maskinen fra Charles de Gaulle mod Riget i Midten. Inden de er fremme på hotellet i Kina, er det aften mandag.

En nats søvn - hvis ellers kroppen kan acceptere tidsforskellen - og så begynder forberedelserne til en ny uge, en ny turnering en ny mulighed for at stå som Campillo, med trofæet og et bredt smil.  

For nogle aktører i dette store cirkus markerer afslutningen på Trophée Hassan II og Lalla Meryem Cup en kulmination på et arbejde. Et klap på skulderen, et job well done. Det er et på gensyn til næste år, det er tid til at puste ud. For artisterne er Marokko blot et stop på en never ending tour, et vi ses i morgen, eller i næste uge. Vi ses ude i verden. Hvorend det måtte være.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer