Champ et slag fra førstepladsen | Golf.dk
The RSM Classic er Cameron Champs femte turnering, siden han rykkede op på PGA Touren. Han har sat et tydeligt præg på hver eneste af dem.

Foto: Getty Images

Champ et slag fra førstepladsen

18/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Hovedperdsonerne ved finalerunden i The RSM Classic er en broget buket.

Den førende spiller, Charles Howell III, er trods et enormt talent og spandevis af topresultater uden sejr i små 12 år. Lørdag gik Howell III ud i 32 slag, men med to bogeys og en birdie på bagni skrumpede hans forspring til et enkelt slag. I -16 fører han foran Jason Gore og Cameron Champ.

Jason Gore spiller ikke længere golf på fuld tid. Han har fået en sponsorinvitation til ugens turnering, og det er grunden til, at han ikke denne uge er at finde på kontoret i sit eget firma, Kirkland Gore, hvor han til hverdag sælger forsikringer.

- Jeg har spillet en masse golf, men det har bare været med kunder. Det har været sjovt. Det gik faktisk op for mig, at jeg elsker spillet igen, at jeg elsker at spille, sagde Gore efter runden.

44-årige Gore lavede tre birdies og en eagle på sine sidste ni huller på Sea Island Golf Club for at nå til -15.

Søndag kommer han i kamp mod et af de hotteste navne i herregolf. Rookien Cameron Champ vandt for tre uger siden, og den 23-årige med PGA Tourens længste drives har mulighed for blive den første spiller siden Tiger Woods til at vinde to sejre i løbet af sine første 10 turneringer som professionel på PGA Touren.

Det er ikke kun fart, Champ lever højt på. Han fører turneringen i ”strokes gained putting”, og præcisionen fejler heller ikke noget med jernene. På 18. hul slog han bolden ind til en sikker birdie fra 170 meters afstand. Med den matchede han Gores runde i 66 slag, -4. Champ er nummer 107 på verdensranglisten og er godt på vej mod top-100 for første gang i sin spæde karriere. Da sæsonen blev indledt for en måned siden, var han nummer 234.

De tre var i førerboold sammen lørdag og kommer det igen søndag. Andre kan dog nå at blande sig i kampen om sejren, for kun fem slag skiller de første 10 navne i stillingen. Blandt dem finder man Webb Simpson i -13.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer