Challengetour-spillere viser vejen i Dunhill Links | Golf.dk
I sin kun 10. turnering på europatouren fører 23-årige Matthew Jordan efter 36 huller.

Foto: Getty Images

Challengetour-spillere viser vejen i Dunhill Links

27/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Gunstige vejrforhold, medgørlige pindplaceringer og generelt blide banesetups er rart. Lige indtil man husker på, at konkurrenterne har de samme betingelser. Så udvikler det sig hurtigt til en brutal kamp for birdies, hvor bare nogle få pars i træk resulterer i fald i stillingen.

Sådan er er situationen under ugens Alfred Dunhill Links Championship, og det har sat flokken af danskere under alvorligt pres for at klare cuttet lørdag.

Tag for eksempel Thomas Bjørn. Veteranen sluttede birdie-birdie for en runde i -1 på Kingsbarns og en total i par for sine første 36 huller. Kun 12 spillere i det 168 mand store professionelle felt er dårligere placeret. 

Det ser ikke meget bedre ud for Joachim B. Hansen (+1 på Old Course), Søren Kjeldsen (-3 på Kingsbarns) og Nicolai Højgaard (-3 på Carnoustie). Alle tre er -1 på en delt 133. plads med brug for noget specielt lørdag for at klare sig videre.

Kun den forsvarende mester, Lucas Bjerregaard, har kurs mod finalerunden. Frederikshavneren har misset 10 cuts fra sine seneste 15 turneringer, men i det skotske er chancen for at blande sig i topstriden ligeså stor som risikoen for at falde for cuttet.

Fredag spillede Bjerregaard Kingsbarns, og det gjorde han i 68 slag. Herefter er Danmarks bedste golfspiller på 21. pladsen i -9. 

Bjerregaard er et slag foran Rory McIlroy og deler blandt mange andre placering med Tommy Fleetwood.

Af de helt store profiler ligger Justin Rose bedst til. Den tidligere verdensetter kunne ikke sætte en fod forkert under sine første ni huller på Kingsbarns. Han lavede syv birdies og en eagle og vendte i 28 slag. Hans score for de 18 huller blev -8, og med en total i -12 har han del i femtepladsen. 

Helt oppe i toppen finder man et par gutter, som startede året med challengetouren som fast arbejdsplads, men er på vej op til øverste niveau. Måske kommer det for en af dem til at ske lidt hurtigere end forventet.

Fra tredje hul på Old Course havde Matthew Jordan et stræk på seks huller i syv under par. Nummer fem på Road to Mallorca spillede The Home of Golf otte under par og lagde sig alene i spidsen i -14.

Han er et slag foran challengetourens førende spiller, skotten Calum Hill, som deler andenpladsen med Matthew Southgate og Joakim Lagergren.Svenskeren Lagergren leverede dagens laveste score, en 62'er på Kingsbarns.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer