Casey henviser Woods til andenpladsen | Golf.dk
Det blev en forløsende sejr i Valspar Championship efter mange års venten, men det var ikke Tiger Woods, som endte med titlen.

Foto: Getty Images

Casey henviser Woods til andenpladsen

11/03 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Årets mest hypede finalerunde blev en søvning affære et godt stykke af vejen. Tiger Woods havde en realistisk chance for at hente sin første sejr i fire et halvt år, men efter en birdie på Innisbrook Resorts første hul gik den 42-årige med den velkendte, røde søndagspolo i stå.

Jernslagene mod green var ikke nær skarpe nok; putteren leverede ikke fra distancen; indspillende truede hullet men blev oppe i dagslyset.

Den førende ved dagens start, uprøvede Corey Conners, faldt hurtigt fra, og Brandt Snedeker og Justin Rose, på andenpladsen sammen med Woods ved dagens start, lavede ingen birdies efter at have tilbagelagt åbningshullet. Det inviterede forfølgerne indenfor, og Paul Casey greb chancen.

Med en drilsk halvanden meter for par kom englænderen i klubhuset med en 65'er og en samlet score i -10 langt over en time før førerbolden.

Manden i rødt og sort blev den største trussel, men ikke ham, som tusindvis af tilskuere og utallige tv-seere i spænding ventede at se. Patrick Reed har adopteret Tigers uniform, og kneb man øjnene sammen, mindede også slagene om Tigers fra gamle dage. 

På dagens sidste par fem hul hindrede træer Reeds foretrukne draw i andetslaget, men med et agressivt sving og en vild helikopter-finish slog Ryder Cup-helten en stor fade op til en realistisk chance for eagle. Puttet trillede forbi, men en sikker birdie sendte ham op på siden af Casey i -10.

De to var stadig lige, da Reed pumpede et stort drive ud i midten af 18. fairway. Fra 120 meter endte andetslaget kort af pinden og trillede tilbage ned fra flagplaceringen på greenens øverste plateau. Birdie ville give sejr, par et omspil og bogey en slem skuffelse. 

Reed valgte dør nummer tre, for det første putt nåede ikke op på plateauet, så bolden trillede tilbage til præcis samme udgangspunkt. En bogey betød en samlet score i -9 og andenpladsen.

Derefter var der kun Woods tilbage til at fravriste titlen fra 40-årige Casey, som var uden sejr på europatouren siden 2014 og siden 2009 på PGA Touren. 

I jagten på titel nummer 80 gav Woods det vundne slag fra hul ét tilbage igen på hul fire. Derfra fulgte en frustrerende række pars – 12 i træk – og slaget syntes tabt, da han i par for dagen og -8 samlet slog bolden ind til 13 meter på hul 17. Woods ville det anderledes, og efter timers venten fik publikum endelig noget at juble over, da puttet faldt fra højre til venstre og ned i hullet.

Han gav sig også en et langt putt for et omspil på 72. hul, men det skulle ikke være. Woods måtte nøjes med en delt andenplads, et slag efter Casey, men denne uge har bevist, at han igen kan blive en del af verdenstoppen.

- Det var en meget besværlig uge; krævende betingelser på en hård golfbane, og jeg synes, jeg klarede det rigtig godt.

- Det føltes meget komfortabelt. Jeg husker, hvordan det er (at være med i kampen red.), og derudover er mit spil skarpt, så det var en god dag. Desværre slog jeg ikke bolden tæt nok på til at hole et par putts, sagde Woods til Sky Sports.

Valspar Championship var en debut for Woods, men allerede næste uge skal han i kamp igen. Det sker ved Arnold Palmer Invitational, som han har vundet otte gange i karrieren. En af de ting, der har holdt Woods tilbage i de første turneringer af sit comeback, er for mange fejl. Det problem rettede han denne uge. I løbet af de sidste 54 huller lavede han kun tre bogeys, og det er et kæmpe skridt i den rigtige retning mod titel nummer 80 og - hvem ved - måske major nummer 15.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:763,401
 • Unique Visitor:83,973
 • Registered Users:157,808
 • Unregistered Users:31,156
 • Blocked Users:12,361
 • Published Nodes:15,013
 • Unpublished Nodes:262
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.231.167.166
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:13,546
  • This week:117,078
  • This month:487,270
  • This year:763,564

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk