Cappelen vinder på Web.com Tour efter utroligt comeback | Golf.dk
Ingen dansker har nogensinde kvalificeret sig til PGA Touren via Web.com Touren. Sebastan Cappelen kan blive den første.

Foto: Getty Images

Cappelen vinder på Web.com Tour efter utroligt comeback

03/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sebastian Cappelen var ikke sluttet i top-10 på Web.com Touren siden august, da han ankom til The Country of Wakefield Plantation og ugens turnering, Rex Hospital Open. Men efter 54 huller fandt han sig på en delt andenplads med mulighed for at spille med om førstepræmien på 117.000 dollars.

65-65-69 havde bragt fynboen til -14, fire slag fra førstepladsen. Han havde kun lavet tre bogeys fra torsdag til lørdag, men søndag tabte Cappelen slag på både første og andet hul.

Den kedelige start fik ikke den 29-årige til at hænge med hovedet, og i stedet arbejdede han sig hurtigt under par med en eagle fra roughen på fjerde hul. Mens han ikke havde brug for putteren på par fem hullet, lynede den på resten af runden.

På de sidste 14 huller trillede Cappelen syv birdies i hul og kom rundt i 64 slag. Det gav en samlet score i -21, og fra at starte dagen fire slag fra førstepladsen, sluttede han tre slag fri af de nærmeste forfølgere.

- På vej mod tredje hul sagde jeg til min caddie, at det ville blive en af den slags runder, hvor jeg laver to tidlige bogeys og så kommer til at spille fantastisk. Det var det eneste, jeg tænkte på; ikke at lade de to bogeys koste mig til slut, og det gik, sagde Cappelen til Web.com Touren.

Om to uger er det fem år siden, Cappelen debuterede som professionel på Web.com Touren med en sejr i Air Capital Classic. Dengang lignede det, at han skulle direkte videre til PGA Touren, men sådan er det ikke gået for spilleren, der studerede i Arkansas og nu er bosat i Florida.

- Når man kommer direkte fra college og vinder sin første turnering, så tror man, at det ikke er ret svært. Derfra er det bogstaveligt talt gået ned ad bakke, for jeg har ikke vundet siden. Men jeg har arbejdet med nogle gode folk, og det har bare bekræftet, at jeg har brug for at fokusere på processen; vide at jeg er god nok og lade processen bringe mig til målet en dag, sagde Cappelen.

Målet, PGA Touren, kan være lige om hjørnet. Cappelen rykker fra 73. pladsen for sæsonen til nummer 10. De 25 bedste, når den regulære sæson slutter i august, bliver forfremmet til verdens stærkeste tour. Det forventes, at 830 point vil række. Efter sejren er Cappelen oppe på 671.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer