Cappelen tager kæmpespring i stillingen | Golf.dk
Sebastian Cappelen har klaret cuttet i tre af sine første fire turneringer som medlem af PGA Touren.

Foto: Getty Images

Cappelen tager kæmpespring i stillingen

12/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det var med ryggen mod muren, at Sebastian Cappelen indledte anden runde ved Houston Open. Torsdag brugte fynboen 74 slag og var nede som nummer 111. Rookie-sæsonen blev indledt med to klarede cuts, men åbningsrunden betød, der var stor risiko for, at han ville få weekenden fri for anden turnering i træk.

Sådan kom det ikke til at gå, for under anden runde – en som blev stoppet to timer på grund af torden i området – fandt Cappelen storspillet frem.

Han lavede fem birdies og kom rundt i 68 slag, hvilket på Golf Club of Houston svarer til fire under par. Kun tre spillere er i klubhuset med en lavere score for anden runde. Samlet rykkede han 79 placeringer opad i stillingen, hvor han nu befinder sig på en delt 32. plads i -2.

-2 var Lucas Bjerregaards udgangspunkt efter de første 18 huller, men fredag fandt han flittigt roughen i venstre. Det blev også til et misset putt på 80 centimeter, og samlet krævede det 73 slag at komme banen rundt.

Dermed faldt Bjerregaard ned til 44. pladsen til -1. Cuttet ligger til at falde i par, og selvom det endnu ikke matematisk set kan udelukkes, at grænsen rykker til -2, kan man godt forberede sig på at få verdens nummer 59 at se i weekenden.

Amerikanske Peter Malnati går en spændende tid i møde, og ikke kun fordi, han fredag spillede sig til tops i stillingen med en 65'er. Efter planen bliver den 32-årige med bopæl i Tennessee far for første gang om to uger.

- De seneste par uger har jeg ladet det distrahere mig, så jeg ikke har forberedt mig på normal vis, fordi jeg har tankerne rettet mod tingene derhjemme, hvor jeg gerne vil være. Denne uge tænkte jeg, det er din sidste turnering, før du bliver var, så få noget ud af det, sagde Malnati til PGA Touren.

Med en samlet score i -10 fører han med et slag ned til Talor Gooch, som kun nåede 14 huller, inden mørket sænkede sig over det østlige Texas.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer