Cappelen spiller med 17-årig komet | Golf.dk
Akshay Bhatia vandt en række store amatørturneringer, inden han blev professionel.

Foto: Getty Images

Cappelen spiller med 17-årig komet

19/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Klokken 20.43 dansk tid går Sebastian Cappelen på banen til sin kun anden turnering som medlem af PGA Touren. Den 29-årige dansker indledte karrieren på højeste niveau med et klaret cut i A Military Tribute at The Greenbrier uden helt at få spillet til at køre. Denne uge gælder det Sanderson Farms Championship, og der venter der Cappelen en noget usædvanlig oplevelse.

Selv er han spritny på PGA Touren, men i sammenligning med en af sine spillemakkere, er fynboen en garvet veteran. Akshay Bhatia er blot 17 år, men amerikaneren føler sig allerede klar til at blive professionel. Bhatia sagde farvel til amatørtiden som nummer fem i verden.

Han træder ind i de professionelles rækker som nummer 2066. Tidligere i år missede han cuttet i sin første turnering på PGA Touren, Valspar Championship. Til gengæld blev det til en 42. plads, da Bhatia i april mandagskvalificerede sig til Robert Trent Jones Golf Trail Championship på Korn Ferry Tour.

I ugens opgave på Country Club of Jackson gør Bhatia brug af den første af en række invitationer, han har fået til PGA Touren, og trods sine unge år føler det venstrehåndede talent sig ikke ude, hvor han ikke kan bunde.

- Det føles ikke spor anderledes. Det er underligt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente. Det har ikke føltes ret megt anderledes. Det føles meget komfortabelt denne uge, måske specielt fordi, jeg fik mulighed for at spille Valspar tidligere i år. Så jeg har allerede fået wow-oplevelsen ud af systemet, sagde Bhatia inden starten på turneringen.

Der spilles om 6,6 millioner dollars i Sanderson Farms Championship. Efter søndagens sejr er Joaquin Niemann taget med videre til Mississippi i jagten på mere succes. Chileneren er en af fire spillere i feltet fra verdens top-50.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer