Cappelen positiv efter udlæg i 60'erne | Golf.dk
Sebastian Cappelen så mange positive takter i både sit spil og sin mentale tilgang under sin første runde som medlem af PGA Touren.

Foto: Getty Images

Cappelen positiv efter udlæg i 60'erne

13/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sebastian Cappelen var godt tilfreds med spillet efter sin første runde som medlem af PGA Touren, men kvaliteten af slagene blev ikke konverteret til en lav score på The Old White TPC. 

Tre birdieputts fandt vej til hullet, mange flere chancer blev misset, og det var i høj grad et resultat af defensiv putting på de ujævne overflader, som den sidste bold på banen ofte udsættes for.

- De fleste putts er slået på linjen, der er bare lige en fod til halvanden kort af den ideelle speed. Om det er fordi, det er sent på eftermiddagen og greens er en lille smule langsommere, det er svært at sige, men det er ikke den slags greens, hvor man kan være ekstra aggressiv. De er lidt bumpy, og man vil helst ikke have halvanden meter retur. Så det var måske egentlig det, jeg fokuserede på, sagde den 29-årige fynbo til Golf.dk umiddelbart efter runden.

En birdie på tredje hul blev udlignet af en bogey tre huller senere, hvor en wedge fra roughen blev ramt tyndt og fløj langt over green. Derefter fulgte fem pars, inden et to-putt gav birdie på 12., banes første par fem hul.

Cappelen nåede to under for dagen, da han trak driver på 14. hul og slog et delikat pitch ind til to meter. 16. lignede en ny god mulighed efter et langt drive midt i fairway, men andetslaget fra 65 meter til en kort pind garderet af en bunker skabte problemer. 

- Jeg tænkte, den nok ville komme lidt hårdere ud end normalt på grund af, at den lå lidt ned ad bakke, så jeg havde fokus på at få den til at bounce lidt fremad. Vi gik ikke engang mod pinden, for jeg tænkte, at fra det leje ville jeg ikke kunne få den til at stoppe. Og så fik jeg taget den alt for godt. Jeg fik taget den helt perfekt med bouncen. Det slag, jeg fik slået, kunne jeg godt have fået til at stoppe ved pinden. 

I stedet kom bolden til hvile i et skidt leje lige kort af green, hvilket førte til en bogey.

- Det var lidt uheldigt, at den lige endte i en ordentlig klump sand efterladt af en, der var kommet ud af bunkeren og havde banket sin sko af. 19 ud af 20 gange burde det have været ind-og-i. Det var lidt ærgeligt. Sådan er det, sagde han.

Derfor blev resultatet af dagens arbejde en 69'er, -1, og det placerer danskeren et slag uden forn cutgrænsen. Det til trods ser Cappelen positivt på chancerne for at klare cuttet, som han forventer falder i -3 eller -4.

- Jeg synes, der er fornuftige muligheder. Jeg tror bare, jeg skal fortsætte, som jeg spiller i dag. Måske give mig selv et par bedre chancer for birdie. Men hvis jeg kan putte, som jeg gjorde i dag på friske greens i morgen, så tror jeg, der kommer lidt mere tur i den, sagde han.

Blandt andre deler Cappelen 73. pladsen med Bubba Watson, mens feltets højest rangerede spiller, Bryson DeChambeau, er et slag længere fremme på 53. pladsen.

Efter de første 18 huller bliver A Military Tribute at The Greenbrier ført af amerikaneren Robby Shelton. Han har to slags forspring ned til fem landsmænd på andenpladsen. Den gruppe tæller Kevin na, som vandt turneringen i 2017 og er forsvarende mester, da turneringen ikke blev spillet sidste år.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer