Cappelen fortsætter storspillet på Web.com Tour | Golf.dk
Ingen dansker har nogensinde kvalificeret sig til PGA Touren via Web.com Touren. Sebastan Cappelen kan blive den første.

Foto: Getty Images

Cappelen fortsætter storspillet på Web.com Tour

01/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter første runde af Rex Hospital Open var Sebastian Cappelen blot et slag fra førstepladsen, men da han igen gik på banen fredag, var afstanden til toppen hele ni slag.

Inden den 29-årige fynbo fik mulighed for at bygge videre på den gode start, raserede Chris Baker The Country Club at Wakefield Plantation. Amerikaneren satte et langt større aftryk på banen end det uvejr, der senere på dagen skulle forsinke spillet.

33-årige Baker lavede fire birdies i løbet af de første syv huller, og fra niende rystede han syv i træk ud af ærmet. Derefter stod han tre huller fra klubhuset, én birdie fra en 59'er. Den bedste chance kom på hul 18, hvor Baker havde et putt fra små fire meter, men bolden ville ikke i hul, da der var et stykke historie på spil.

Det blev til 60 slag, og med det resultat rykkede han til 15 under par for de første 36 huller.

- Jeg gjorde alt, jeg kunne. Det er bare fedt, når man spiller fantastisk og alt lykkes. Man prøver næsten bare at lade være med at gå i vejen for sig selv og give slip. Det var vildt. Jeg havde det virkelig sjovt i dag, sagde Baker til Web.com Touren.

Superrunden og den store afstand til toppen tog ikke pusten fra Cappelen. Han lavede sin anden eagle i turneringen på banens fjerde hul, og den satte gang i fredagens runde. Han var fire slag under par efter ni, inden et par bogeys bremsede fremgangen. De viste sig blot at udgøre et mindre bump på vejen, og i løbet af de næste seks huller producerede Cappelen fire birdies. 

Han nåede ikke i mål, før spillet blev stoppet, og når han tidligt lørdag skal spille 18. hul, er han alene på andenpladsen i -12. Tæller man sidste uges finalerunde med, har Cappelen gået to 65'ere I træk. En par på 18. hul vil give ham tre på stribe.

Cappelens bedste resultat i 2019 er en 13. plads. Han er ikke sluttet i top-10 siden august sidste år og er nummer 73 på pengelisten. Her, cirka halvvejs i turneringen, er han tre slag fra førstepladsen og med alle muligheder for at spille med om sejren i weeekenden. Cappelens hidtil eneste sejr på Web.com Touren kom for fem år siden i sin professionelle debut.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer