Cappelen et slag fra toppen og i skyggen af basketstjerne | Golf.dk
Stephen Curry er en af de største profiler i basketball, og han har også vist sig i stand til at konkurrere mod de professionelle golfspillere på Web.com Tour.

Foto: Getty Images

Cappelen et slag fra toppen og i skyggen af basketstjerne

10/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Sebastian Cappelen har fundet den form, der skal til, hvis han skal blande sig i kampen om oprykning til PGA Touren. I sidste uges turnering på Web.com Tour sluttede han på en delt sjetteplads, og efter torsdagens spil i Ellie Mae Classic er danskeren delt nummer fire.

Cappelen lavede seks birdies og var bogeyfri på vej mod en 64'er på TPC Stonebrae. Med den præstation er han kun et slag fra førstepladsen.

Trods det flotte spil var det ikke Cappelen, der løb med opmærksomheden under første runde. Det var heller ikke Adam Long, Seth Reeves eller Samuel Del Val, som hver brugte 63 slag. 

I stedet var det basketballspilleren Stephen Curry fra det suveræne hold Golden State Warriers. Curry er en af de største profiler i NBA, men når han ikke selv er på arbejde, er han en passioneret  og ganske kompetent golfspiller.

Det nævnes ofte, er der er himmelvid forskel på en god amatør og en tourspiller, men for et år siden imponerede Curry alle, da han takkede ja til invitationen om at spille med i Ellie Mae Classic og gik to runder i 74, sluttede foran fire professionelle og missede cuttet med ”kun” 11 slag.

For Curry var det sjovt at prøve kræfter med en anden sportsgren end den, han er historisk god til. For arrangørerne var det et stunt for at skabe opmærksomhed om turneringen. Det virkede over al forventning, og derfor vendte Curry tilbage for at spille med igen i årets udgave.

Han lavede fire bogeys i løbet af de første 11 huller, men tre flotte birdies på vejen ind sikrede ham en runde i 71 slag, +1. Det er bedre end 35 af feltets fuldtidsgolfspillere og svarer til en delt 105. plads.

Der vil sandsynligvis kræve en fredagsrunde et stykke under par, hvis Curry skal med til weekenden, men han har ikke opgivet håbet om at klare cuttet.

- Det var en fantastisk dag. Jeg kom med forventninger; jeg ville selvfølgelig gerne gøre det bedre end sidste år.

- Det tog mig til hul otte eller ni at blive komfortabel derude, specielt på greens, for man kan ikke simulere det pres, det er at stå over et 10 fods putt eller et på fem fod, når man ved, de virkelig tæller, og mange af mine putts tidligt på runden var for par, så det var svært at vende sig til.

- Jeg prøver at være succesfuld i alt hvad jeg gør, uanset om det er herude, at spille basketball eller hvad det kunne være, og det lægger et pres om at levere varen. Jeg synes, alt hvad man foretager sig, bør være vigtigt. 

- Forhåbentlig kan jeg gå ud i morgen og gå en lav score. Jeg ved ikke, hvad den forventede cutgrænse er efter dagens runde, sagde han til Web.com Touren efter runden.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer