Cappelen, Beef og DeChambeau klar til kamp | Golf.dk
Sebastian Cappelen får en ny sæson på Web.com Tour, hvilket er den eneste vej til PGA Touren.

Cappelen, Beef og DeChambeau klar til kamp

07/09 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

PGA Touren skal have fundet nye medlemmer i løbet af de næste fire uger. Det er blevet tid til Web.com Tour Finals, hvor top 75 fra Web.com Tour og nummer 126 til 200 på PGA Tour dyster om 25 sæsonkort i løbet af fire turneringer med hver en million dollars i præmie.

De 25 bedste fra Web.com Tour har allerede sikret sig oprykning, så deres kamp bliver indbyrdes om at slutte højest muligt på pengelisten for at sikre den bedste kategori på modertouren i 2017. I løbet af sommeren var Sebastian Cappelen med i kampen om en af de pladser, men da han valgte at spille Made in Denmark i stedet for at blive i USA, var løbet kørt.

Derfor er han en af de mange, som starter fra nul i jagten på forfremmelse. Samlet kræver det cirka 35.000 dollars at slutte i top-25, og det er muligt at nå det mål allerede denne uge med en sjetteplads i DAP Championship på Canterbury Golf Club i Ohio.

Der bliver hård konkurrence for udover de unge talenter på vej frem skal Cappelen også slås med en række tidligere vindere på PGA Touren. Stuart Appleby, Matt Jones, Jonathan Byrd, Rory Sabatini, D.A. Points og Brian Gay er nogle af de rutinerede kræfter, som er nødt til at kæmpe for deres plads blandt de bedste i verden.

Til start er også nogle af de mest spændende unge navne i professionel golf. Bryson DeChambeau formåede ikke at spille sig på PGA Touren gennem invitationer, så han må prøve lykken i de fire finaleturneringer. Der er langt fra alperne til Ohio, men en samlet score i +9 i Omega European Masters lover ikke så godt for amerikaneren med det utraditionelle udstyr.

For Andrew Johnston gav turneringen i Schweiz en god portion selvtillid. ”Beef” blev nummer tre og rykkede op til nummer 74 i verden - et nyt højdepunkt i karrieren. Nu føler den 28-årige englænder med det store skæg og brede smil sig klar til at søge nye jagtmarker på den anden side af Atlanten.

Søren Kjeldsen er allerede medlem af PGA Touren, når den nye sæson starter 13. oktober, men Danmark har aldrig haft to medlemmer af verdens stærkeste tour på samme tid. Det kan Cappelen ændre på, og på samme tid kan han blive den første dansker til at nå den stor scene gennem de mindre rækker i USA.

Turneringen og Cappelens kamp for kvalifikation kan følges på C More Golf torsdag kl. 18.30. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer