Campillo stryger til tops på nyt kontinent | Golf.dk
Jorge Campillo ventede 229 turneringer på sin første sejr på europatouren. I nummer 230 kan den anden være på vej.

Foto: Getty Images

Campillo stryger til tops på nyt kontinent

02/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansen er den eneste af europatourens danskere, der har taget den lange tur til Shenzhen for at spille med om de cirka 2,5 millioner euro i Volvo China Open.

Den 28-årige fra Hillerød har gode chancer at få del i den pose penge, for han åbnede turneringen på Genzon Golf Club med en runde tre under par. Ud af de seks birdies, Hansen lavede på første runde, kom halvdelen på banens tre sværeste huller.

Bløde fairways og greens kombineret med meget lidt vind var medvirkende til, at hele 45 spillere gik runder i 60'erne. Hansens 69 slag rækker til en delt 33. plads.

Med fire slag op til førstepladsen har Hansen et glimrende udgangspunkt for at forbedre sin 74. plads på Race to Dubai, og måske endda spille med om sejren. 

I toppen finder man David Lipsky, Tapio Pulkkanen og hvem andre end Jorge Campillo.

Efter seks andenpladser og fire trejdepladser fik spanieren endelig sin første sejr på europatouren søndag i Marokko. Syv tidszoner og mere end 11.000 kilometer derfra er han blot fire dage senere godt på vej mod titel nummer to.

En sejr, specielt den første, kan være emotionelt drænende og går ofte ud over spillet ugen efter. Ofte, men ikke altid. Campillo lavede en håndfuld birdies og en eagle for at spille sig til syv under par.

I sine seneste fem turneringer er den 32-årige spanier kun én gang sluttet uden for top-3, en 20. plads i Malaysia. Ellers er det blevet til en to andenpladser, en tredjeplads og sidste uges sejr. Han ser ikke ud til at have sat tempoet ned.

Trods den senere tids succes virkede Campillo helt rolig og nærmest uinteresseret, da han blev interviewet af europatouren efter runden i 65 slag. 

- Jeg har det godt. Jeg har fået et par nætters søvn. Jeg spillede ok, ramte bolden fint nok. 

- Hvis jeg kan blive ved med at spille sådan her og hole putts, så er det et godt tegn. Og forhåbentlig har jeg en chance i weekenden, sagde han.

De tre førende har et slag ned til amerikaneren John Catlin og kineserne Ashun Wu og Daxing Jin på fjerdepladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer