Bryson DeChambeau kritiseret af kollegaerne | Golf.dk
Bryson DeChambeau har ry for at være blandt de langsomste spillere på PGA Touren. Det er han ikke tilfreds med.

Foto: Getty Images

Bryson DeChambeau kritiseret af kollegaerne

11/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er ikke første gang, Bryson DeChambeau er blevet beskyldt for at spille langsomt, men et par episoder tidligere på ugen har givet den 25-årige amerikaner nyt materiale at forsvare sig mod.

I ét klip, der bliver delt flittigt på Twitter, kan DeChambeau ses gå 65 meter frem og tilbage for at skridte afstanden til pinden af, efter han er kommet på afveje under ugens Northern Trust på PGA Touren. Han ser ikke ud til at have voldsomt travlt med processen, og inden han får slået til bolden, er der gået langt over to minutter.

Efter reglerne skal en spiller have afviklet sit slag efter 40-50 sekunder alt afhængig af spillerækkefølgen i bolden, og DeChambeau er langfra den eneste, der overskrider tidsgrænsen i situationer ud over det sædvanlige, hvor det måske kan være svært at finde en afstand i baneguiden.

Der er til gengæld langt mellem de kollegaer, der vil bruge over to minutter på at slå et putt på to en halv meter. Det gør DeChambeau i det andet klip, der er blevet delt og kommenteret aktivt online. I det kan man se medspillerne, Tommy Fleetwood og Justin Thomas, tydeligt frustrerede over sneglefarten.

Videomaterialet har ikke kun foraget keyboard-krigerne, også en række af de øvrige tourspillere synes at have fået nok.

Som det ofte er tilfældet var Eddie Pepperell hurtigt ude med riven:

- Se bare hvordan Tommy og Justin ser ud til at kede sig fuldstændigt. Langsomme spillere gør det her mod deres spillepartnere og gør spillet mindre sjovt. Problemet er i dette tilfælde, at det upåvirkede, ensporede skvat ikke bekymrer sig ret meget om andre, tweetede han som respons til klippet på green.

Thomas Bjørn holdt sig heller ikke tilbage:

- Hvordan er det her ok? Snoozeville (slumreby? red.). Hvorfor er der ikke nogen der gør noget. Hensynet til spillemakkerne er absolut 0.

Luke Donald:

- Og efter alt det misser han puttet med to hulkopper.

Der var en lang række professionelle inde over debatten, og selv Justin Thomas fik nævnt, at det var svært at holde ud at overvære det helt tæt på.

Efter lørdagens runde fik DeChambeau så mulighed for at kommentere kritikken, og hvis nogen forventede en undskylding, så kan de få lov at vente (endnu længere).

I stedet var verdens nummer otte tydeligt vred over anklagerne, og ud fra hans forklaring er der ingen grund til at tro, han kommer til at spille hurtigere i fremtiden. Forsvarstalen var lang - og DeChambeau har taget nok af vores tid - så her gengives kun uddrag. Det er ikke første gang, DeChambeau er blevet kaldt langsom, men som i de tidligere tilfælde forsvarede han sig med, at han er hurtig til at gå mellem slagene.

- Meget af det er caddies. Meget af det er de andre spillere. De bekymrer sig ikke om at gå hurtigt. Jeg spiller på en anden måde. Jeg bruger mine 40 sekunder, nogle gange flere, helt sikkert. Det er jeg helt enig i. Det er måske fem procent af slagene. Men det er ret uheldigt, hvordan det bliver opfattet, for der er en masse af de andre gutter, som bruger meget tid. Det bliver der ikke snakket om, og for mig er det et personligt angreb, og det viser overhovedet ikke et billede af, hvem jeg er. Folk forstår ikke den skade, de forårsager individer.  

- Der er tilfælde, hvor vi har et meget krævende slag, og det er ikke let. Så jeg kommer til at bruge en smule længere tid, for det er mit job. Det er meningen, jeg skal underholde jer, så i kan have en god oplevelse af at se golf, og jeg forsøger at gøre mit ypperste hver eneste gang. Det er ikke fair, når folk sætter mig i et dårligt lys. Jeg prøver at gøre mit bedste. Jeg prøver at levere underholdning, og jeg håber, folk kan indse, at der er mere til langsomt spil end at jeg bruger mere end 30-40 sekunder.

- Alle på PGA Touren er mennesker. Jeg håber, at folk en dag vil forstå, at sociale medier kan være en meget positiv og god ting, men nogle gange kan det virkelig såre mennesker på en meget, meget hård måde og sætte dem i en situation, de slet ikke burde være i. Jeg prøver at gøre mit bedste, lige her og nu, for at uddanne og forklare folk, at der er en dybere rod til problemet, og jeg og et par stykker af de andre fyre bliver fremhævet på en måde, som ikke er fair. Det er frustrerende for mig.

DeChambeau gik ind til finalerunden på 24. pladsen.

Link til stillingen

User Comments:

 • Langsomt spil..

  13/08 - 2019 | Dennis Jakobsen

  Jeg kan sku godt forstå man bruger ekstra tid når man ikke har en yardage. Der er trods alt mange millioner dollars på spil og hver gang du rykker længere op på ranglisten kan det give flere hundrede tusinde mere i præmiepenge. Men som spiller er det røvsygt at vente 5 min. på hver tee og som tv-seer er det endnu værre. Det er ikke god underholdning for os at han tager 30 sek. ekstra. Men der burde tv produktionen så træde ind og vise noget interessant i stedet for. Jeg vil hellere se et dårligt slag fra nogle langt nede i feltet end at se Dechambeau læse en linje i ét minut, for så at misse helt elendigt!

 • Robert Piil: Tak for

  11/08 - 2019 | Anne Buch Hansen

  Robert Piil: Tak for orientering; det var jeg ikke klar over.

 • Det korte af det lange

  11/08 - 2019 | Leif Praem Larsen

  Spillerne er totalt ligeglade, så længe man "kun" risikere en bøde i peanut størrelse. Lav reglerne om, så det koster straffeslag, det er det eneste som de har respekt for, så skal de nok rubbe neglene.

 • Det er ikke korrekt for PGA

  11/08 - 2019 | Robert Piil

  Det er ikke korrekt for PGA touren. Der står: "NOTE: A Player is permitted 40 seconds to play a stroke, and an extra 10 seconds...."Og så er der nævnt nogle situationer hvor den første spiller har 10 sekunder ekstra.

 • Spillehastighed

  11/08 - 2019 | Anne Buch Hansen

  Det er en udbredt misforståelse, at en spiller skal udføre sit slag indenfor 40 sekunder. Det er ikke dét, der står i reglerne. Der står, at det ANBEFALES, at man gør det. Det er ikke det samme. At det så er en god idé ikke at være alt for langsom, er en anden sag, og 40 sekunder er faktisk temmelig lang tid.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:100,439
 • Unique Visitor:22,723
 • Registered Users:153,731
 • Unregistered Users:30,868
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,395
 • Unpublished Nodes:246
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.204.55.168
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,984
  • This week:100,470
  • This month:100,470
  • This year:100,470

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk