Brooks Koepka rammer formen forud for PGA Championship | Golf.dk
Brooks Koepka ligner en mand, som kommer til at spille en afgørende rolle i næste uges PGA Championship på Bethpage Black.

Foto: Getty Images

Brooks Koepka rammer formen forud for PGA Championship

10/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der skulle scores lavt for at gøre sig gældende torsdag i AT&T Byron Nelson. Det lykkedes verdens nummer 157, Denny McCarthy, men ikke for Danmarks to bedste golfspillere.

Både Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen er uden for cutgrænsen efter de indledede 18 huller på Trinity Forest. Det til trods for at Bjerregaard leverede en runde under par. Tre birdies, men også to bogeys, gav en runde i 70 slag, -1, og på en sårbar bane, ramt af en masse vand onsdag, var det ikke mere værd end en 81. plads.

Thorbjørn Olesen er uden for top-100 og i endnu større fare for at gå ind til årets anden major i næste uge med et misset cut frisk i erindringen. 29-årige Olesen lavede kun en enkelt birdie på vej mod en 72'er.

McCarthy lavede 10 birdies alene i løbet af de sidste 13 huller. Den 26-årige amerikaner startede turneringen med tre bpars og en doublebogey, men fra sjette hul kom der fem birdies i træk, og på en bagni i 29 slag lavede han kun tre pars.

I -8 fører McCarthy med et slag ned til Tom Hoge og Tyler Duncan. På fjerdepladsen finder man et noget mere kendt navn. Brooks Koepka har vundet tre majors i løbet af de seneste par år – og været med fremme i flere endnu. Senest blev han delt nummer to i The Masters. Han synes efterhånden altid at være der, når en af de fire store står for døren, og det lader til, at Koepka er helt klar til PGA Championship.

29-årige Koepka, den eneste deltager fra verdens top-10, lavede otte birdies på sin runde i 65 slag. Fra -6 har han to slag op til McCarthy og deler fjerdepladsen med otte andre spillere, blandt andre svenske Jonas Blixt.

Ni af banens huller havde Koepka ikke nået at se i forberedelserne. Onsdag blev han regnet af banen, og torsdag måtte han derfor støtte sig til baneguiden mere end vanligt. Det har ikke været nogen stor hindring for verdens nummer tre, som kun har to sejre på PGA Touren ud over sine majors. Det er dem, majors, Koepka lever for, og han har allerede fokus rettet mod næste uge uden for New York.

- Jeg vil bare gerne have en god følelse, når jeg tager herfra søndag. Drive bolden godt og ramme jernene rigtig godt. De seneste par uger har jeg endda imponeret mig selv med, hvor godt jeg rammer bolden. Jeg kontrollerer den godt, og resten er bare at få en følelse af at se nogle putts gå i hul. Jeg tror, med en major, det er vigtigt at føle, at hullet åbner sig op, sagde Koepka til PGA Touren efter sin 65'er.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer