Brooks Koepka om kollega: - Ja, han snød | Golf.dk
Brooks Koepka (bagerst) er ikke bange for at jokke på nogens ligtorne. Patrick Reed (forrest) føler sig formentlig trådt en smule over tæerne lige nu.

Foto: Getty Images

Brooks Koepka om kollega: - Ja, han snød

19/02 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Udover at være verdens bedste golfspiller set over de sidste tre sæsoner, så er Brooks Koepka måske også den mest bramfri af spillerne i verdenseliten.

Således blev han i denne uge den første af golfens store navne, der turde kalde Patrick Reeds ageren under Hero World Challenge for decideret snyd.

Det skete under en radiointerview på SiriusXM, hvor journalisten spurgte Koepka direkte: Snød Patrick Reed.

- Ja, det mener jeg. Ja. Jeg aner ikke, hvad han lavede - byggede sandslotte i sandet. Man ved jo, hvor ens kølle er. Jeg har været væk fra spillet i tre måneder, alligevel kan jeg love dig, at jeg godt ved, om jeg har rørt sandet. Hvis du ser på videoen, så berører han sandet to gange og alligevel slår han til bolden, sagde Brooks Koepka.

Patrick Reed blev centrum for en kontrovers af de større, da han i december blev idømt to slags straf for at have forbedret sit leje i et såkaldt “waste area” ved 11. hul under Hero World Challenge.

Videooptagelser fangede, hvordan Patrick Reed tydeligt fjernede sand bag sin bold under to prøvesving, hvorved et ringe leje efter alt at dømme blev betydeligt mere medgørligt.

Patrick Reed benægtede, at han havde nogen intention om at forbedre sit leje, og han argumenterede, at kameravinklen havde fået hans handling til at se værre ud, end den var.

Billederne var imidlertid kompromitterende i manges øjne. Og Brooks Koepka er altså ikke formildet af Patrick Reeds forklaring.

- Hvis du spiller det her spil, så forstår du også reglerne, og du forstår den integritet, der findes. Jeg mener ikke, der er plads til det her, lød det fra Koepka.

Tusindvis af golffans vil være fuldstændig enige med Koepka, der har vundet to US Opens og to PGA Championships siden 2017 og lige er vendt tilbage fra en knæskade.

Dog har de færreste tourpro’er været villige til at bruge det stigmatiserende ord “snyd” om Patrick Reeds handlinger. Den mest markante undtagelse hidtil har været australske Cameron Smith, der er nummer 37 på verdensranglisten.

- Jeg har ikke nogen sympati for nogen, der snyder, lød Smiths kommentar med adresse til Patrick Reed.

Reed-episoden fandt sted lige før, han skulle være en del af det amerikanske Presidents Cup-hold (som Brooks Koepka meldte fra til på grund af sin knæskade).

Det betød en lettere akavet situation, hvor hans 11 holdkammerater jævnligt blev bedt om at forholde sig til Reeds gerninger. Ingen af dem bed dog da eller senere på at bruge ordet “snyd”. Holdkaptajn Tiger Woods betegnede hændelsen som “uddebateret”, mens eksempelvis Gary Woodland har udtalt, at han har tillid til, at Patrick Reed ikke overtrådte nogen regel med vilje.

Der er Brooks Koepka befriende udiplomatisk, ligesom han i øvrigt har været det, når han har givet udtryk for, at kolleger som Bryson DeChambeau og J.B. Holmes skader sporten ved at spille så langsomt, som de gør.

Det er sjældent, at en golfspiller offentligt beskylder en konkurrent for snyd. Der findes dog undtagelser - en af de seneste er da Joel Dahmen efter Quicken Loans National i sommeren 2018 skrev på Twitter, at Sung Kang havde snydt og bevidst taget et drop på et sted, som han vidste gav ham en større fordel, end han var berettiget til.

 

User Comments:

 • Husk at lægge riven på plads

  24/02 - 2020 | Kurt Pedersen

  Jeg bliver altid lidt kontrær, når folk i den grad er ude med riven. Disse slipseklædte has-beens der sidder og kloger sig i kor på helst 3-4 stk i amerikansk TV har heller ikke min respekt. Nej, der må og skal ikke snydes, det er helt klart, men mht. det famøse videoklip, så tænk lige på, at fra toppen af køllen kan man ikke se bagsiden af sålen pga det flade blad. Naturligvis bør Reed have mærket, at han havde fat i sandet, og derved forbedrede sit leje, men har nok været for fokuseret på slagets udførelse til at bemærke det. Pris to straffeslag. Mht andre situationer, så er vi ved at være ude i "hear-say" eller på godt dansk: sladder. Jeg bemærkede under søndagens finale i Mexico, at John Rahm ved sit indspil til første green groundede sin wedge flere gange bag bolden. Det var fuldt legalt, men ondsindede sladdertanter kunne sikkert hurtigt lave en tvivlsom situation ud af det. De dommere, der er med rundt ved turneringerne er der for at spillerne kan konsultere dem, ikke for at holde øje med spillerne som sådan. Lad det vedblive at være sådan. Måske det sikreste vil være overhovedet ikke at grounde sin kølle indenfor en køllelængde på spillelinien bag sin bold i (semi-/)roughen. Måske er det sådan reglerne burde formuleres. Indtil da, så læg dine tørv på plads og ret dine nedslagsmærker op, og lad alt andet være en sag mellem dem selv og deres samvittighed, eller sluk for fjernsynet.

 • Sandbunker fyldt med vand

  22/02 - 2020 | Freddy Jensen

  Hvad gælder af regel hvis man sender sin i en sandbunker bredfyldt med vand det vil sige at der ingen sand at droppe bolden ud i?

 • Helt enig!!

  19/02 - 2020 | Sonny Krag

  Helt enig Jan! Ingen tvivl om at han snød - og ingen formildende omstændigheder i forbindelse med situationen.... Var stor fan af Partrick Reeds store vinderindstinkt og vilje. Men her gik han langt over stregen... Ikke fan længere og tænker kun på snyde-stituationen hver gang jeg ser ham i en turnering nu. Chamblee gjorde det eneste rigtige, da han insisterende blev ved med at kalde Patrick Reed for en snyder, indtil han fik et brev fra Reeds advokat om at der ville blive lagt sag an mod ham (Chamblee), hvis han ikke hørte om med at kalde Reed for en snyder... Chamblee's svar var at tage brevet med i studiet og vise det til alle seerne! (c:

 • Naturligvis snød han, burde være diskvalificeret straks

  19/02 - 2020 | Jan Pedersen

  Helt uforståeligt at Reed ikke straks blev strittet ud af turneringen efter dommerne fik set video materialet ganske kort tid efter hændelsen......... hele scenariet skriger til himlen og man kan kun gisne om hans intellekt og sindstilstand, når alle ved at der idag er kameraer overalt ved golfturneringerne. Selv uden kameraer og ved hjemmelige hygge 4 bolde er det absolut NO GO at kaste sig ud i disse svindel og snyde tricks .........

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer