Brooke Henderson rykker til tops i titelforsvaret | Golf.dk
Brooke Henderson er 21 år og har allerede vundet syv gange på LPGA Tour. Sejr nummer otte kan være på vej lørdag aften.

Foto: Getty Images

Brooke Henderson rykker til tops i titelforsvaret

20/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden løb canadieren Brooke Henderson med førstepræmien på 300.000 dollars i Lotte Championship. 12 under par rakte til sejren for den 21-årige. Det kræver nok en lavere total, hvis hun skal gentage triumfen et år senere, og hun er godt på vej.

Ugens nummer 12 på verdensranglisten gik ind til tredje runde på Ko Olina Golf Club på trejdepladsen. Hun var i par efter ni huller men på bagni blev det til fire birdies, inden en afsluttende bogey.

- Det blæste meget i dag. Virkelig svært at forblive tålmodig. Jeg sled mig gennem forni; lavede bogey på andet hul, men fik en birdie på fem. Jeg slog gode slag, men det gav ikke rigtigt birdies.

- På bagni lavede jeg en masse birdies, hvilket var sjovt. Der var også et par gode pars. Det ville have været rart at lave sådan en på 18., men jeg er begejstret over at have rykket lidt frem i stillingen i dag. Jeg glæder mig til i morgen, sagde Henderson til LPGA Touren.

Hendes score i 69 slag bragte totalen til -14, og der ligger den et år yngre Nelly Korda også efter en 71'er. Der venter en tæt finale lørdag med mange i kamp om sejren. Minjee Lee og Eun-Hee Ji deler tredjepladsen i -13, mens Ariya Jutanugarn er nummer fem i -12.

Til gengæld kommer danskerne ikke til at spille med om topplaceringerne. Nicole Broch Larsen fik en lovende start på turneringen og var på ottendepladsen efter 36 huller, men fredagens runde blev hurtigt afsporet.

Allerede efter fem huller var den 25-årige fra Hillerød fem over par, og da hun nåede i klubhuset, stod der 80 på scorekortet. Det resulterede i et fald i stillingen til nummer 65 i +1.

Herefter er Nanna Koerstz Madsen bedste dansker. Tredje runde var bestemt ikke kedelig. Seks pars, det var alt, det kunne blive til. Hun producerede også seks birdies på vej mod en 73'er. Med en samlet score i -4 er Koerstz Madsen på 29. pladsen. 

Hun har en 26. plads som sit årsbedste på LPGA, og med kun to slag op til en 16. plads er der gode chancer for at hæve barren for 2019.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer