Broch Larsen: - Corona-uvished sindssygt irriterende | Golf.dk
Nicole Broch Larsen har gode chancer for at repræsentere Danmark ved OL for anden gang. Det bliver dog ikke her til sommer. OL bliver udskudt.

Foto: Emil Hornstrup

Broch Larsen: - Corona-uvished sindssygt irriterende

05/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Coronavirus påvirker arbejdspladser over hele verden. Nogle steder er skoler lukket. Flyselskaber lukker afgange. Andre arbejdspladser beder medarbejdere blive hjemme i karantæne.

Nogle af golfverdens største arbejdspladser er også mærkbart påvirket. Tag bare LPGA Tour, hvor Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen har deres daglige færden.

Touren har allerede aflyst turneringer i Kina, Singapore og Thailand. Og Danmarks to bedste damespillere er lige nu på træningslejr med det danske landshold i Abu Dhabi. Og de følger nysgerrigt nyheder, der kan tænkes at påvirke LPGA Tour yderligere.

- Californien er i “gul” tilstand (undtagelsestilstand på grund af mere end 50 tilfælde af corona, red.). Og vi skal spille de næste seks turneringer på vestkysten, iger hun. 

Hun fortæller, at spillerne har modtaget en mail for et par dage siden om, at de næste turneringer ventes afviklet efter planen. Men hun fortæller, at spillerne fik en lignende besked om turneringerne i Singapore og Thailand, inden de så endte med at blive aflyst.

LPGA er om nogen en global arbejdsplads med spillere fra hele verden. Det, samt undtagelsestilstanden i Californien, får Nicole Broch Larsen til at frygte flere aflysninger. 

Og det har også hensat hende i en tilstand af uvished. Indtil videre har det betydet, at hun de sidste ti dage har holdt formen ved lige på Al Ain-anlægget i Abu Dhabi.

- Det er sindssygt irriterende. Det er jo bare at gå rundt i uvished. Og nu begynder det at have en effekt på os spillere og på caddies rent økonomisk. Der er ikke nogen, der betaler løn til os, og vi skal jo også have mad på bordet og betale husleje, siger hun.

Hun har kun spillet en eneste turnering de sidste tre måneder, nemlig Women’s Australian Open. Hun har fravalgt andre turneringer, fordi hun regnede med at få sin sæson i gear i Asien. Hun var kvalificeret til turneringerne i Thailand og Singapore, som var uden cut og dermed garanteret indtjening.

- Da de blev aflyst tænkte jeg faktisk ikke ret meget på økonomi. Det var mere muligheden for at komme foran nogle af de andre på ranglisten. Jeg havde jo planlagt efter det, så jeg spillede ikke Florida og de første turneringer i Australien. Det ville jeg helt klart have gjort, hvis jeg havde vidst, hvad der ville ske.

Hun rejser nu til Danmark, hvor hun skal være i lidt over en uge, hvorefter hun efter planen skal til USA og spille Volvik Founders Cup. Hun håber, at resten af hendes arbejdsår kan forløbe planmæssigt.

- Der er mange uvisse faktorer lige nu, og det er ikke noget, jeg god til. Men jeg øver mig på det, siger hun.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer