Breddeturnering nået til finalen | Golf.dk
Brøndbys hold til Abacus Cup er med disse kvinder, som torsdag varmede op ved spisematch i dameklubben. Fra venstre er det Gitte Sillemann, Karin Bancsi, Henriette Nielsen og Birgit Clausen.

Breddeturnering nået til finalen

29/09 - 2017 | Martin Rahbech

Gode golfklubber rækker hele vejen fra elitespillere til spillere med højt handicap.
Der er de fleste enige om, og i derfor er Abacus Cup værdifuldt for mange. Her skal et hold sættes sammen med fem spiller i fem forskellige handicapkategorier.

10 hold er nu fremme ved landsfinalen, der spilles i Randers Golf Klub. Blandt klubberne er Brøndby Golfklub og med på holdet er 47-årige Henriette Nielsen, og hun er ny i golfsporten. 

- Jeg prøvede golf for første gang i september 2014, da en kollega inviterede mig med til golfens dag. Det var godt nok udforende, og jeg var ikke så meget for at begynde i en golfklub. Jeg troede bare, at golf var kedeligt og for gamle mennesker. Men jeg kom først i gang i juni 2015, for jeg tænkte, at jeg ikke ville give 8000 kroner for et medlemskab uden at give det en chance. Så jeg blev bidt af det, og det gjorde også noget mentalt for mig, for når man har sådan et konkurrencegen som mig, så giver man ikke op, og der er gode oplevelser, og vi har blandt andet været på golfture til udlandet flere gange, fortæller Henriette Nielsen til Golf.dk

Hun har et handicap i 28,8 og en fortid som elitespiller i Frederikshavn i håndbold. Nu er hun klar til kampe for Brøndby i weekenden.

- Det er jo fedt for sådan en som mig. Jeg spiller jo mest internt, men vi vandt i landsdelsfinalen, og nu skal vi så til Randers for at spille finale. Jeg er lidt ligeglad med hvem, vi skal spille med. Men jeg går altid efter at vinde, så det gør vi også på søndag, siger Henriette Nielsen, der arbejder for Unilever Danmark, hvor hun nu er med til at gøre golf interessant for sin kolleger blandt andet til forebyggelse af stress.

Link til startlisten

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer