Brødrene Højgaard kigger opad efter blød start på karrieren | Golf.dk

Brødrene Højgaard kigger opad efter blød start på karrieren

12/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

På grund af frost på PGA Catalunya blev brødrene Højgaards professionelle debut udsat med en halv time. Da Mediter Real Estate Masters først kom i gang, blev det hurtigt en skøn golfdag med høj sol, temperaturer omkring 20 grader og kun en let brise. Forholdene var ideelle, men det samme kan ikke siges om tvillingernes spil.

Rasmus var først i aktion på Stadium Course, og han lagde ud med at finde fairway på første hul, slå bolden op pin high og to-putte for en problemfri par. På andet hul kom dagens højdepunkt, da han sendte sit andetslag ind til en sikker birdie.

- Jeg ligger lidt bag et træ. Jeg kan ikke få fuldt gennemsving, så jeg bliver nødt til at stoppe det halvvejs. Og så slår jeg et 8-jern op til en fod. Det var klart højdepunktet. Og så til en pind, der står helt oppe bag i green. Det var helt perfekt, sagde han til golf.dk efter en runde, hvor der til gengæld var problemer med at få bolden det sidste stykke vej med putteren.

- Det er noget af det ringeste, jeg har puttet rigtig længe, så der er plads til forbedringer. Det har været ok fra tee i forhold til da jeg kom til Spanien. Der slog jeg rigtig skævt. Så der har klart været en forbedring i løbet af de sidste par dage. Så det håber jeg, at jeg kan tage med videre i morgen. Og så selvfølgelig at kunne putte lidt bedre. 

Rasmus nåede til -3, inden to sene bogeys resulterede i en 71'er. Den score giver en delt 21. plads, syv slag fra førstepladsen.

Med den puttning, jeg leverer i dag, så er -1 i realiteten en god score. Jeg havde bare sat næsen op efter lidt mere med det lange spil, jeg havde. Jeg er en smule skuffet nu.

Efter succes på succes som amatører, blev der tirsdag taget hul på et helt nyt kapitel i karrieren, og de to verdensmestre fornemmede en lille ændring i kroppen. 

- Jeg kunne godt mærke, at jeg var lidt mere nervøs og spændt på første tee, men det er kun en god ting, tror jeg. Men spillet var fint nok - i det lange i hvert fald, sagde Rasmus.

Nicolai startede i bolden lige efter, og han havde samme følelse.

- Jeg synes ikke, jeg kunne mærke den helt store forskel på at være amatør og professionel. Der var måske bare lidt mere kriller i maven, end der plejer at være, og det kan måske rykke lidt i mig på nogle fronter. Men det er super fedt at være i gang, sagde han.

Runden startede med en misset fairway, og inden Nicolai havde forladt teestedet, var udstyret også væltet af hans trolley. ”god start”, sagde han til sig selv.

Det viste sig, han både skulle få problemer med sin bag og bolden. Det lange spil levede ikke op til det tårnhøje niveau, han forlanger af sig selv, og efter 18 huller måtte han skrive under på 74 slag. Det placerer ham på en beskeden 56. plads ud af de 116 deltagere.

På trods af det lettere skuffende udlæg er der stadig tro på, at de nyprofessionelle 17-årige kan vinde deres første checks og spille sig til en substantiel del af den 50.000 euro store præmiesum.

- Måske er det ikke den start, jeg havde drømt om, men nu er det videre og spille mig tilbage i contention igen. Det var ikke det bedste golf, men en god dag alligevel.

- Det er ikke langt væk. Mine teeslag skal lige blive en anelse bedre. Jeg var lidt ude af position, så jeg sætter mig selv i nogle lidt svære situationer. Jeg føler ikke, jeg kan gå ét slag dårligere i dag. Så jeg har gode forhåbninger for de næste par runder og for fremtiden. Så jeg har det fint nok. Jeg glæder mig til at spille noget bedre golf.

- Jeg kan godt se mig selv nå hele vejen op alligevel. To gode runder, jamen så er vi deroppe igen, sagde Nicolai.

Den første arbejdsdag som golfspillere var ikke overstået. Efter frokosten gik Rasmus på putting green og Nicolai satte kursen mod driving rangen for at udrede de små problemer. Det professionelle eventyr fortsætter onsdag på Tour Course.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer