Bolden kender ikke min alder | Golf.dk
Bernhard Lange er ved at være en ældre herre, men det stopper ham ikke i at spille og vinde

Foto: Getty Images

Bolden kender ikke min alder

20/10 - 2018 | Martin Rahbech

- Vi bliver ældre, og det viser sig. Ting gør ondt og smerter som det ikke gjorde for 10 eller 20 år siden. Men sådan er livet, og du skal bare få det bedste ud af det. Den gode ting er, at bolden ikke ved, hvor gammel jeg er.

Dette lommefilosofiske og meget korrekte udsagn kom fra 61-årige Bernhard Langer, da han i weekenden vandt sin 112 (!) professionelle turnering ved SAS Championship.

Han har vundet 38 gange på PGA Tour Champions siden han fyldte 50 år.

Hos kvinderne er Dame Laura Davis også en vinder i seniorrækkerne, men den 55-årige englænder spiller stadig på både LPGA og Ladies European Tour. I onsdags vandt hun Senior LPGA Championship, og tidligere på sæsonen vandt hun den første udgave af U.S. Senior Women’s Open.

Professionel seniorgolf for damerne er relativt nyt. The Legends Tour er for spillere på LPGA på 45 år og ældre, og her er Dame Laura Davies det store navn.

The Legends Tour er den officielle senior tour til LPGA. Der er i 2018 blevet afviklet otte turneringer. Senior LPGA Championship og U.S. Senior Women’s Open er de klart største, og Laura Davies vandt dem begge i 2018.

I Danmark er der gang i meget fra SEGAF (Senior Elite Golf Amatør Foreningen) i samarbejde med DGU. Hos SEGAF valgte man at tænke ny afslutning på sæsonen efter seniormesterskabet med en stribe éndagsturneringer, men nu er forsøget afsluttet med to af de seks turneringer aflyst på grund af manglende tilmeldinger.

- Vi håber på det skyldes mæthed ovenpå en sommer, hvor man har kunnet spille golf når man havde lyst og tid.
Vi vil forsøge igen næste år og se, hvordan tilslutningen bliver. 
Vi overvejer også at lave en 1 dags turnering i april hhv. i øst og vest for at skyde sæsonen i gang, skriver SEGAF på deres side på Facebook.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer