Blog: I kontakt med modet | Golf.dk
Mads Vibe-Hastrup vil gerne spille så hurtigt som muligt.

Foto: PR

Blog: I kontakt med modet

25/04 - 2018 | Mads Vibe-Hastrup

Nu er vi endelig kommet i gang med golfsæsonen herhjemme i Danmark, og det betyder også at jeg har fået skiftet mine vinterhjul og sat sommerdækkene på bilen. På vej hjem fra værkstedet den anden dag sad jeg i min bil og slappede lidt af og nød den gode stemning, som foråret giver mig. 

Jeg var på vej til fitnesscenteret for at lave mine styrkeøvelser og sad lidt i mine egne tanker og kørte derudaf på automatpilot. Lige pludselig tog jeg en forkert afkørsel og betragtede mig selv som om, jeg var en anden.

"Hvorfor kører jeg nu mod Frederiksund", tænkte jeg og ærgrede mig over at have spildt ti minutter på en omvej, for min tid var lidt knap i forvejen. Men så mærkede jeg efter og tænkte, at jeg måske skulle ud til golfklubben og træne lidt i stedet for. Men skulle det være slagtræning, eller putting – eller hvad havde jeg i virkeligheden brug for?  Og hvad havde jeg lyst til?

Jeg skulle da ud på banen og træne mit sving. Jeg skulle se om jeg kunne tage de nye tekniske detaljer med ud på banen. Jeg skulle træne i at være modig.

Jeg kunne mærke, jeg blev optimistisk ved tanken og syntes det var helt vildt fedt, at jeg gav mig selv plads til lidt spontanitet. Normalt træner jeg meget målrettet og systematisk med mine ting – så dette var også en form for øvelse i at slippe kontrollen og lade mig føre med. Det resulterede i, at jeg oplevede et snert af frihed, og det gav mig masser af frisk energi.

Da jeg stod på 1. tee kom frygten og usikkerheden op i mig, som den plejer. Jeg havde jo ikke slået nogen bolde, inden jeg gik ud. "Nå, skidt pyt – det er godt vejr, så nyd det nu bare og lad os se hvad der sker", prøvede jeg at overbevise mig selv om.

"Og – hallo, frygten skal jo være der for at du kan træne dit mod", mindede jeg mig om. 

Det første hul var ikke en succes, jeg skulle lige løsne lidt op. Men så kom festfyrværkeriet med det ene super slag efter det andet. Overraskelsen var total! Derefter slog jeg to-tre slag i træk for ligesom at bekræfte, at det gode slag ikke var en tilfældighed. 

Jeg er næsten flov over at beskrive, hvor svært det er for mig at turde slippe kontrollen og at have tillid. At være modig og dermed skabe min egen frihedsfølelse. Det kræver så meget mod, og jeg ved ikke hvor jeg skal finde det frem henne.. Men det lykkedes mig lige her nu og det var en FED følelse, fordi det tæller så meget mere på ”selvtillidskontoen” end hvis jeg bare prøver at være modig og fri på driving rangen. 

Så da jeg atter sad i min bil efter de ni huller, følte jeg mig som en lille dreng, der havde haft frit spil i en slikbutik. Jeg var fri, stolt og fyldt med glæde. På en eller anden måde var jeg også blevet mættet, og så på en anden måde var jeg helt vildt sulten. Sulten efter at opleve mere af det samme i en turnering når det virkelig gælder.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer