Blog: Det er forår - men odds er hårde | Golf.dk
Mads Vibe-Hastrup skriver denne gang fra Rømø.

Foto: PR

Blog: Det er forår - men odds er hårde

14/03 - 2018 | Mads Vibe-Hastrup

Det er forår i Danmark ifølge kalenderen, men det er hårde odds for de små skud der gerne vil springe ud - og de fleste baner i Danmark er lukket.

For mit eget vedkommende er det også hårde odds, fordi det er mange gode spillere om buddet og der er virkelig lave scores. Jeg kender godt vilkårene som professionel golfspiller, sådan er det bare. Der er ikke særligt mange penge i det niveau, som jeg befinder mig på. Så jeg skal spille mig op i top-3, før at det virkelig rykker på ranglisten.

Jeg er netop kommet hjem fra de første to turneringer på Winter Series i Spanien, så jeg er godt i gang med sæsonen. I mine første turneringer skete der en masse positive ting i mit spil, og jeg fik samtidig også en øjenåbner for de udfordringer jeg skal håndtere og så oplevede jeg en status for min følelsesmæssige balance.

Det gik i virkeligheden ret godt totalt set, så jeg er blevet bedt om at sende min kontodetaljer til de svenske organisatorer, så jeg kan få udbetalt mine præmiepenge.

Det blev til en 43. plads samt en 27. plads. Det kunne godt have været meget bedre, da jeg lå oppe i top-5 i begge turneringer. Jeg tjente 503 euro for de to turneringer, så man kan vist godt sige at der skal noget mere til for at kunne leve af det - specielt set i lyset af, at jeg havde udgifter for ca. 3.000 euro.

Personligt kunne jeg også mærke et pres, som gradvist steg hen imod afslutningen af runderne. I den første turnering var det cuttet det lige pludselig handlede om at klare, hvilket lykkedes. Men jeg faldt tilbage i stillingen i den sidste runde. I den anden turnering var det en top-3 placering, som jeg spillede med om på finaledagen.

Ens for de begge turneringer er, at jeg ramte bolden virkeligt solidt fra tee til green. Masser af fairwaytræf og GIR. Selv mit korte spil var ret skarpt på trods af at have været i vinterhi. Det har været bemærkelsesværdigt, at jeg skal være bedre til at se min frygt i øjnene, når det virkelig gælder og når mit system mærker, at her er der fare på færde. Det er i virkeligheden måske kun tre-fire gange på en runde, hvor jeg føler et større ubehag, som kan påvirke mig, men ikke desto mindre er det virkelig vigtigt.

Jeg husker tydeligt, hvordan jeg blev påvirket af min frygt, da jeg stod på hul 6 i sidste runde med vinden imod mig og fra venstre. Det er en vindretning, som jeg ikke foretrækker, fordi så kan jeg ikke bare slå den ud imod højre, som jeg normalt ville gøre. Der er dermed en større risiko for, at vinden tager den med sig, så det kan føles meget smalt.

Som en trold op af æsken sprang frygten frem og lammede mit system. ”Fuck, nu er den der igen”, tænkte jeg, og lod som om, at jeg kunne ignorere den. Det kunne jeg bare ikke, fordi hele mit system var påvirket og tiden føltes lige pludselig, som om den går dobbelt så hurtigt. Panikken bredte sig endnu mere og jeg blev totalt usikker på, hvordan jeg skulle gribe det her slag an? De der tre løse slag i venstre, som jeg overlevede uden nogle katastrofer i starten af runden, skabte plads til, at min usikkerhed fik lov til at påvirke mig endnu stærkere.

Jeg gik i panik.

Det hele gik helt vildt hurtigt, og jeg mærkede overhovedet ikke roen i mit sving. Det var som om, at det drive bare skulle overstås. Det var en forfærdelig oplevelse og jeg fik slet ikke afsluttet mit tilbagesving. Jeg så bolden komme ud i venstre og skrue mod venstre..

"AVAV" tænkte jeg, det her ER en katastrofe, og det bliver umuligt derude fra den knæhøje rough. Jeg må slå en provisorisk med.

En tredobbelt bogey rystede mig totalt og nervøsiteten forplantede sig til resten af spillet. Fire missede et-meter putts senere kunne jeg skrive under på +6 for finalerunden. Lidt ærgerligt, at jeg ikke kunne holde bedre sammen på det, og jeg var trist over min indsats.

Omvendt var jeg også lidt stolt, fordi jeg havde spillet så godt et langt stykke af vejen. Så der er masser af følelser i spil, og i sådan en situation er det vigtigt, at forholde sig objektivt til situationen og beholde en positiv indgangsvinkel til det der er sket.

Det positive er, at jeg nu ved, hvor jeg skal sætte ind i min træning. Jeg ved hvilke slag, der er min svaghed, når jeg er med fremme og jeg ved hvornår, jeg skal have en strategi til at kunne holde fokus, når frygten opstår. Det er selve situationerne, der skal opleves, for at jeg skal kunne forbedre mig og tage ved læring deraf.

Derfor er jeg gået i skarp forårstræning herhjemme, så jeg kan være endnu bedre forberedt til mine næste turneringer. Jeg arbejder både på det mentale og det følelsesmæssige kombineret med det tekniske, således at mit spil kan flyde mere frit på banen.

Mit ønske er at trodse de hårde odds, så næste gang hvor jeg ligger i top-3, så kan jeg blive deroppe og tjene lidt mere end de 503 euro til ranglisten.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer