Bliv regelekspert i påsken | Golf.dk
Adam Scott i en regeldiskussion under sidste års Presidents Cup.

Foto: Getty Images

Bliv regelekspert i påsken

09/04 - 2020 | Jesper Frigast Larsen

Med både golfspil og sociale sammenkomster begrænset i den kommende påsketid, skulle der for de fleste være rig mulighed for andre aktiviteter. Så her er et godt forslag: Bliv regelekspert! Du kan endda få papir på det, hvis du er ihærdig nok.

Ændringerne i golfreglerne, der trådte i kraft i fjor, er i almindelighed blevet godt modtaget af golfspillerne, og de fleste vil nok synes, at reglerne nu er både lettere og mere logiske end før.

Men der er stadig meget, der skal læres. Heldigvis har DGU sammen med Royal and Ancient i St. Andrews, der er overordnet ansvarlig for reglerne sammen med USGA, gjort et stort arbejde for at udvikle undervisningsmateriale, der skal gøre det lettere for golfspillerne at lære og forstå reglerne.

Der findes både trykt og netbaseret materiale og apps, og det meste er oversat til dansk. Du finder materialet via Golf.dk (tryk på fanen ”golfreglerne”) og Danskgolfunion.dk (tryk på fanen ”regler og hcp.”).

Blandt de mange muligheder for at blive klogere, skal vi her pege på Regelakademiet. Fra Golf.dk kan du via fanen ”Regelakademiet - R&A Level 1” komme videre til R&A’s regelakademi.

Du kan også bare klikke dig videre på linket her

Det er slet ikke så svært, som det måske lyder, for niveau 1 anbefales til alle spillere og er illustreret med både billeder og videoer. Husk at vælge dansk sprog og at registrere dig, når du går i gang. Undervejs er der quizzer, og når du er kommet igennem det hele, kan du afslutte med en prøve på 50 spørgsmål, som du har en time til at besvare. Hvis du består, kan du downloade et diplom som bevis på dine regelkundskaber. Det hele tager et par timer alt efter hvor koncentreret, du går til opgaven. Og så vil du være godt rustet til den nye sæson, når den for alvor går i gang. Ikke mindst med hensyn til at spare de slag, som kendskab til lempelsesreglerne i golfreglerne giver dig mulighed for. God fornøjelse!

 

User Comments:

 • login virker ikke

  12/04 - 2020 | Flemming Lyng

  Nu forsøgt med Chrome og Edge. Nulstilling af kode. Privat såvel som arbejds e-mail konto. Sidst nævnte aldrig tidligere benyttet i forhold til golf. Så heller ikke jeg bliver klogere på reglerne ;-)

 • Log on - se her

  11/04 - 2020 | Ulrik Hansen

  Jeg havde også problemer, men fik dette svar fra RandA We also recommend using one of the following browsers; Chrome, Firefox or Edge for the best user experience and unfortunately we don’t support Internet Explorer. Det er måske løsningen til jer der ikke kan få adgang ( og ja jeg har bestået ) God påske

 • Login virker ikke

  11/04 - 2020 | Hans Henrik Miskow

  Ja, jeg har prøvet flere gange med samme negative resultat - Nulstilling virker ikke og ej muligt at oprette ny konto, så jeg bliver ikke regelekspert i Påsken !

 • Login virker ikke

  12/04 - 2020 | Niels Christian Andersen

  Er der andre end mig, der har oplevet, at man ikke kan logge ind på R@A's regelside. Nulstilling af password virker ikke. Oprettelse af ny konto bliver afvist, da de påstår, at den angivne e-mailadresse allerede er registreret. -------------------- Tilføjelse --------------------- Har fået mail fra Rules Acadamy: "Thank you for signing up for the Rules Academy. We can see that you have not yet completed the registration process by confirming your email address. To allow you to login to the Rules Academy, please confirm your email by clicking on the link below:" Så er der nedenstående link, som desværre også ender med en fejlkode på siden Validate Account Jeg har svaret på mailen og bedt dem om at nulstille min kode. Afventer svar på 2 forskellige mailadresser. Jeg vil gerne blive regelekspert ;-)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer