Bjerregaard vinder i ”The Home of Golf” | Golf.dk
Lucas Bjerregaard har slået en række af sine personlige rekorder med karrierens anden sejr på europatouren.

Foto: Getty Images

Bjerregaard vinder i ”The Home of Golf”

07/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Lucas Bjerregaard har vundet Alfred Dunhill Links Championship på St Andrews Old Course. Som sandsynligvis den første nogensinde sikrede danskeren sin sejr på The Road Hole, hul 17. På grund af ventet uvejr blev spillerne sendt ud i en gunstart, og Bjerregaard kom til sit 72. hul seks under par for dagen og to slag foran den forsvarende mester, Tyrrell Hatton. 

Bjerregaard lavede en bogey, men hans totalscore i -15 viste sig at være nok til sejren, et slag foran de engelske Ryder Cup-helte, Hatton og Tommy Fleetwood.

27-årige bjerregaard vandt sin første sejr på europatouren for lidt over et år siden i Portugal, på det seneste har der været optræk til en fordobling af titelhøsten. I Made in Denmark stod en serie korte brændte putts mellem ham og trofæet. I Schweiz var det Matt Fitzpatricks birdies på 72. hul og første omspilshul, som stoppede danskeren. På Kingsbarns, Carnoustie og St Andrews Old Course kunne han ikke længere holdes tilbage.

Finalerunden i 67 slag var dagens næstbedste score og en af kun 11 runder i 60'erne.

Bjerregaard er den anden danske vinder af turneringen i golfens eget hjem. I 2015 sejrede Thorbjørn Olesen på The Old Course. Med titlen følger en check på cirka 700.000 euro. Bjerregaard var nummer 25 på Race to Dubai denne uge. han kan se frem til et spring fem til 10. pladsen. Pengepræmien er mere end dobbelt så stor som frederikshavnerens tidligere rekordcheck på europatouren.

Sejren giver også karrierens største pointhøst til verdensranglisten. 38 stykker, og det vil udløse et kæmpe spring frem i top-60 fra ugens 92. plads. Uanset hvilken præcis placering Bjerregard kommer til at indtage, når listen opdateres, vil det være langt højere end han nogensinde har ligget.

Det lignede længe en tredje sejr i træk til Hatton i den skotske turnering. Han åbnede et stort forspring med fire birdies i træk tidligt på runden, men The Old Course svarede igen på bagni, og det åbnede døren for Bjerregaard.

- Jeg bliver en lille smule følelsesladet. Det har været et fantastisk år, og det er lige blevet en hel del bedre.

- Det så ikke ud til, at jeg på noget tidspunkt var med i kampen om sejren. Det så ud til, at Tyrrell ville løbe af sted med det. Jeg arbejdede bare videre. Jeg har spillet godt i et lille stykke tid, og jeg spillede rigtig godt i dag, og jeg er virkelig glad for, at det var nok, sagde den danske vinder til europatouren.

Det er sejr nummer 36 i rækken på europatouren af en dansker. Udover Bjerregaard har også Thorbjørn Olesen vundet i 2018 (Italian Open).

Link til resultatet

User Comments:

  • Congrats !

    07/10 - 2018 | Boye Jepsen

    Kæmpe tillykke. Puttede eminent det jeg så - bortset lige fra hul 17 :)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer